Henk Hop


In 2010 begon muzikant en illustrator Henk Hop met het exposeren van zijn werk. Geïnspireerd door de zogenaamde Lowbrow Art beweging maakt hij illustraties gebaseerd op oude iconografie, symbolen en eeuwen oude Dia de los Muertos onderwerpen. Een ogenschijnlijke tegenstelling van oud, nieuw, mooi en lelijk.

Door de jaren heen zijn de technieken verbreed – door naast het tekenen met de hand, de mogelijkheden van de computer te gebruiken. Geometrische vormen en complexe composities worden aan de hand van Processing in elkaar geprogrammeerd. Dit jaar is er een verschuiving plaats gevonden van digitale prints naar ouderwetse zeefdrukken. Een nieuwe passie is geboren.

Henk Hop is geen onbekende voor dB’s – hij heeft hier al 2 keer eerder geëxposeerd en zijn er verschillende tekeningen gepubliceerd in het ter ziele gegane underground comicblad Stukah. Naast het zeefdrukken maakt Henk nog veel posters voor Black Earth.

De zeefdrukken worden gemaakt in kleine oplages en zijn te koop in A3 formaat voor 30 euro per stuk. Meer informatie kan je vinden op www.popgunpirates.com of je kan mailen naar henk@popgunpirates.com

Loading