Verhuizing dB’s2022-02-15T13:15:04+02:00

Nieuws

terug

Verhuizing dB’s

Het CAB-gebouw staat in de Cartesiusdriehoek. Zo heet het bedrijventerrein om het gebouw. De grond was van NS. Gemeente Utrecht en NS hebben in 2017 een herbestemmingsplan voor het gebied gemaakt en de driehoek is in de verkoop gezet. De nieuwe eigenaar is een consortium van MRP Development en Ballast Nedam.

Here to stay, but not staying here.

Na overleg met de gebiedsontwikkelaars van de Cartesiusdriehoek, MRP en Ballast-Nedam, blijkt de beste optie voor dB’s een verhuizing te zijn uit het CAB-gebouw. Maar we blijven in de buurt! De beoogde nieuwe locatie in het Werkspoorkwartier belooft veel goeds als dé culturele broedplaats van Utrecht.

Samen met de enorme steun van de gemeente Utrecht hebben we de projectontwikkelaar weten te overtuigen van het belang van dB’s voor Utrecht, op het gebied van muziek maken en muziek beleven. Of het nu gaat om amateurs, professionals, leerlingen, docenten of concertgangers: jarenlang komen veel mensen met plezier naar dB’s. Niet alleen de oefenstudio’s, maar ook de concertzaal, het café, opnamestudio Moskou, eetcafé Roots Rock Kitchen en muziekschool Backstage verhuizen met ons mee.

We willen jullie, fans, gebruikers en bezoekers bedanken voor de enorme steun die we de afgelopen periode in dit moeilijke proces hebben ervaren! Alleen was het ons nooit gelukt om zo ver te komen.

Het duurt nog even voor het zover is, maar er is een nieuwe locatie voor dB’s gevonden! Met als nieuwe adres Vlampijpstraat 63 verhuist dB’s als alles goed gaat naar het Werkspoorkwartier in Utrecht. Samen met het Cartesius Consortium, Gemeente Utrecht en grondeigenaar NS werken we de komende periode aan de definitieve invulling van het plan, maar we zijn hoopvol dat we met alle betrokkenen tot een mooi resultaat zullen komen. We streven net als nu, naar een plek waar iedereen zich thuisvoelt.

Tot die tijd gaan we gewoon door in het CAB-gebouw en ben je (als alle corona-ellende het toelaat) welkom in onze oefenstudio’s, het café, bij onze concerten, exposities en alle evenementen op ons terras in de zomer van 2022. Nogmaals dank voor jullie steun, ook namens opnamestudio Moskou, eetcafé Roots Rock Kitchen en muziekschool Backstage. Jullie horen snel meer.

Klik hier voor achtergrondinformatie!

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Houd onze social media kanalen in de gaten

Meer van dit

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf je in…    Ga naar de bovenkant