Nieuws


Spaanse sferen bij dB’s Buiten tijdens La Vuelta

Op 18-19-20-21 augustus 2022 heten wij in Spaanse sferen de ronde van Spanje welkom. Je kunt het hele weekend bij ons terecht voor Spaanse dranken, hapjes, muziek, dans en gezelligheid. Met een kunstexpositie van eigenwijze Fietsen door Danibal wordt ons terrein gedurende het hele Spaanse festival opgefleurd. Entree voor dB’s Buiten is alle dagen gratis.

Spaanse Craftbieren – 18 augustus
Het startshot voor de Vuelta bij dB’s Buiten wordt gegeven om 17:00 uur waar we ons goede moed indrinken met Spaanse Craftbieren. Maar liefst 18 bieren van 9 brouwerijen zijn dan verkrijgbaar bij dB’s, deels binnen in ons café en deels buiten op ons terras. Merendeels op tap. Een unieke kans om op ons eigenzinnige terras te proeven wat er in Spanje gebrouwen wordt.

Bieren van Laugar, Napar, La Pirata, Castelló, Freddo Fox, Basqueland, Soma/OSO, Wylie en La Calavera zijn aanwezig, zolang de voorraad strekt. Zij worden aangevuld met Cervuelta van De Leckere en de Caramba! van Breugems. Natuurlijk horen daarbij Spaanse hapjes (vegan en non-vegan) en verwarmt Julio Iglesias je hart via de luidsprekers.


Live Flamenco & La Vuelta – 19 augustus
Vandaag komt de ploegentrijdrit bij dB’s voorbij! We warmen het publiek vanaf 15:30 uur alvast goed op met Live Flamenco door Grupa Utrera del Norte.

De Spaans-Argentijnse zangeres Erminia Fernandez Cordoba wordt deze middag begeleid door de Nederlands-Spaanse gitarist Arturo Ramon, bekend van zijn mooie composities en geweldige ritme. Met de Utrechter Ron van Holland op percussie. Danseres Romina Torroz (ook uit Utrecht) brengt met haar expressieve dans en indrukwekkende voetenwerk een ieder in vervoering.

Tussen 18:30 en 21:00 uur verwachten we La Vuelta achter onze achtertuin. Let op: de Cartesiusweg en Marnixlaan worden tussen 15:00 en 21:00 uur afgesloten voor auto’s. Dat wordt vroeg komen of parkeren in het Werkspoorkwartier aan de overkant.


Joris Linssen & Caramba – 20 augustus
We blijven in Spaanse en Spaanstalige sferen met niemand minder dan Joris Linssen en zijn groep Caramba! Voor het spetterende feestelijke optreden ben je welkom vanaf 16:00 uur. FIESTA op het dB’s  terras en ook gratis net als de rest van het 2022 buitenprogramma. Voor jong en oud.


Terug naar NL – 21 augustus
De Vuelta heeft Utrecht vandaag verlaten en dus verlaten wij de Vuelta op muzikaal vlak. Om niet helemaal van een koude kermis thuis te komen krijg je vandaag wel nog Spaanse bieren (zolang de voorraad strekt), Spaanse hapjes, Sangría, Spaanse wijnen, en speciale Sherry. Op deze zondag zal na de etappe Breda-Breda bij ons niemand minder dan Spinvis optreden om de renners Nederland uit te zwaaien.

Afgelopen jaar hadden we met Spinvis & Saartje van Camp midden in de pandemie een welhaast religieuze muziekervaring. Een tjokvol terras vol mensen hunkerend naar het oude normaal. Ruim anderhalf uur konden we een speld horen vallen tijdens de prachtige show van Spinvis en zijn sidekick, multi-instrumentaliste Saartje Van Camp. Deze zondagmiddag 21 augustus op herhaling. We kunnen niet wachten.

We zien jullie deze zomer graag verschijnen aan onze eigen Costa del Sol!