Muziekcafé


Het muziekcafé van dB’s was ooit de kantine van het CAB gebouw. CAB staat voor Centraal Autoherstel Bedrijf, de busremise. Archtitect Sybold van Ravesteyn ontwierp het na de oorlog. Ook het gesloopte Utrecht Centraal en het niet gesloopte Diergaarde Blijdorp zijn van zijn hand. Hier werden lange tijd de soepjes, broodjes kaas en kroketjes verorberd door de harde werkers van het Centraal Autoherstel Bedrijf, waar alle regionale bussen werden onderhouden sinds eind jaren 40.

Ons café is het hart van dB’s, de muzikale broedplaats van Utrecht. dB’s huisvest 17 oefenruimtes, een concertzaal, een opnamestudio (Moskou), een theaterproductiebedrijf (De Weergever) en een opleiding van ROC MN: Creative College.

Het café is er niet alleen voor de muzikanten en de concertbezoekers, maar werkelijk voor iedereen. dB’s is een eigenwijze muzikale omgeving, met de nadruk op kwaliteit en persoonlijkheid. In het café zijn veel wisselende speciaalbieren, aast een vast assortiment van regionale en trappistenbieren kun je bij ons kiezen uit wel 60 variaties op fles of tap, met altijd enkele heel speciale ertussen. Zowel van de tap als op fles. Wij hebben daarnaast natuurlijk heerlijke wijn, goede koffie en lekkere hapjes. Van donderdag t/m zondag zijn er maaltijden van Roots Rock Kitchen verkrijgbaar.

Maandelijks doen we een Tap Takeover door een sympathieke brouwerij die een week lang 6 tapkranen bezet met hun speciale bieren. De kick-off is op een zaterdagmiddag met een happy hour vanaf 16:00 uur, een praatje van de brouwers om 17:00 uur en hapjes en plaatjes tot 19:00 uur.

Er is gratis WIFI (dBsOnline) en een boekenkast, sportwedstrijden op tv, en soms zelfs een bingo, baraoke of een kleine rommelmarkt.
We broeden op nog meer kleinschalige activiteiten. Heb je tips of suggesties? Laat het ons weten. Je kunt onze bieren en café-activiteiten volgen via deze website of de app van untappd. Dat ben je altijd op de hoogte.

Loading