Het CAB-gebouw is in transitie


dB’s is gevestigd in het markante CAB-gebouw aan de voet van station Zuilen, in Utrecht West.
Het CAB-gebouw staat in de Cartesiusdriehoek. Zo heet het bedrijventerrein om het gebouw. De grond was van NS. Gemeente Utrecht en NS hebben in 2017 een herbestemmingsplan voor het gebied gemaakt en de driehoek is in de verkoop gezet. De nieuwe eigenaar is een consortium van MRP Development en Ballast Nedam.

Update 7 juli 2021
Here to stay, but not staying here.

Na overleg met de gebiedsontwikkelaars van de Cartesiusdriehoek, MRP en Ballast-Nedam, blijkt de beste optie voor dB’s een verhuizing te zijn uit het CAB-gebouw. We willen graag in deze buurt blijven en zijn daartoe bezig in het snel ontwikkelende Werkspoorkwartier, aan de overkant van de Cartesiusweg.

Samen met de enorme steun van de gemeente Utrecht hebben we de projectontwikkelaar weten te overtuigen van het belang van dB’s voor Utrecht, op het gebied van muziek maken en muziek beleven. Of het nu gaat om amateurs, professionals, leerlingen, docenten of concertgangers: jarenlang komen veel mensen met plezier naar dB’s. Niet alleen de oefenstudio’s, maar ook de concertzaal, het café, opnamestudio Moskou, eetcafé Roots Rock Kitchen en muziekschool Backstage verhuizen met ons mee.

We willen jullie, fans, gebruikers en bezoekers bedanken voor de enorme steun die we de afgelopen periode in dit moeilijke proces hebben ervaren! Alleen was het ons nooit gelukt om zo ver te komen.

De komende periode gaan we aan de slag met de uitwerking van de plannen en in de tussentijd blijven we open in het CAB-gebouw, zo lang als het mogelijk is. We verwachten niet voor de zomer van 2022 te verhuizen. Onze focus voor de toekomst is om niet alleen dB’s te behouden, maar ook de ongedwongen sfeer. Zodat we ook dan weer een plek zijn waar iedereen zich thuis voelt.

We danken allen die bijdragen aan het voorbestaan van onze tent en laten snel meer van ons horen.

Wat verandert er?
Er komt een woon- werk- en leefgebied met vooral véél nieuwe woningen.
Het CAB-gebouw is industrieel erfgoed en een gemeentelijk monument.
Het krijgt een centrale rol in de nieuwe plannen en moet een baken worden voor de nieuwe, eigenwijze identiteit voor het gebied.

Klik hier voor achtergrondinformatie!

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Houd onze social media kanalen in de gaten.