Expo


Medley

Het is hoog tijd voor een expo van oud-exposanten! Onbekende werken van bekende gezichten. Kunstenaars die al eens eerder een gedenkwaardige expositie hadden de afgelopen jaren, vieren samen met ons het 25-jarig bestaan van dB’s.

━━━━━━━━━━━━

Een jubileumfeest is natuurlijk een uitgelezen moment om te kijken waar de oud-exposanten mee bezig zijn. Nieuwe wegen, herkenbare stijlen, interessante technieken. Het is allemaal mogelijk. Alle deelnemers leveren een eigen werk, resulterend in een tentoonstelling met zeer uiteenlopende materialen, stijlen en opvattingen.

━━━━━━━━━━━━

¿¡ 𝐕𝐞𝐫𝐰𝐚𝐜𝐡𝐭 𝐚𝐥𝐥𝐞𝐬 ¿¡

☞ Op zaterdag 27 juli is de expositie is daarna nog te bezoeken tot en met 4 september.☜

━━━━━━━━━━━━

Met: Belle en Silvia, Justin Ghijsen, Ed Leffe Goldstein, Erwin Grolleman, Niels de Hoog, Harold Van De Kamp, Linde Keja, Klaas Leussink, Andy Mac, Jos van Ooijen, Gemma Pauwels, Danielle Smits, Mirjam Tonnaer, Sander Vlekks, Joan van der Werf, Pavol Zelina

 

Next up vanaf 7 september: Hallo Venray

Fotograaf Han Ernest exposeert deze maand in dB’s foto’s uit de serie ‘ON THE ROAD / MUSIC PEOPLE’.

De serie ON THE ROAD laat op documentaire wijze het leven van muzikanten ‘backstage’ zien. Niet de glamour, maar de vaak afgeleefde kleedruimtes, al het voorbereidende werk, de spanning voor de show begint, verveling, het wachten en de onderlinge band tussen alle betrokkenen staan centraal in deze documentaire serie.

NIEUWSGIERIGHEID is de basis voor zijn backstage concept. Wat gebeurt er achter de schermen? hoe ziet die wereld eruit? Wie is de mens achter de muzikant?

Han Ernest onderzoekt deze backstage ‘wereld’ en legt dit met zijn camera op documentaire wijze vast. Als een ‘fly on the wall’ fotografeert hij visueel sprekende momenten. Beelden die een verhaal vertellen, of waar je als publiek een eigen verhaal bij kunt bedenken.

Het doel is om je mee te nemen in deze wereld.

Bij de serie MUSIC PEOPLE staat voor de fotograaf niet primair het maken van de foto centraal. Meer dan de foto staat de ONTMOETING met de muzikant centraal. En ook hieraan ligt nieuwsgierigheid ten grondslag. Het gaat bij Han Ernest primair om de vraag wie is de mens achter de muzikant, wat drijft hem of haar, hoe staat de muzikant in het leven? Het gesprek maakt dat de muzikant uiteindelijk meer ‘open’ en als mens voor de kamera staat en het masker of de standaardhouding van de muzikant achterwege laat.

Over de fotograaf:
Han Ernest (Amsterdam, 1956), studeerde in 2014 cum laude af aan de Fotoacademie Amsterdam met het documentair project ‘Hallo, ik ben Jan’ – de eerste 100 dagen van Jan van Zanen als burgemeester van Utrecht. Sinds zijn afstuderen werkt hij aan verschillende documentaire projecten en opdrachten. Daarbij is zijn verleden als grafisch ontwerper van invloed op zijn manier van kijken door de camera. Han Ernest is in 2017 geselecteerd als een van de New Dutch Photography Talents. Zie ook: www.hanernest.nl

Opening op 7 september met van 18:00 tot 22:00 een gratis concert van EUGENE CHADBOURNE + Jan Schellink + Lärmschutz feat. Spelonk

Loading