Expo


In dB’s wordt niet alleen maar muziek gemaakt, we zijn ook dol op kunst! Die ene lange muur in het café wordt elke 6 weken gesierd door de meest uiteenlopende werken van (vaak Utrechtse) kunstenaars. Van grafische vormgeving tot illustraties en fotografie: ontdek de dB’s expo!

Sinds 2015 zien de bezoekers van dB’s door middel van de expo werken van zeer uiteenlopende kunstenaars. Naast het feit dat dB’s graag een mooie muur heeft, willen we ook de naamsbekendheid van (lokaal) talent vergroten en onwaarschijnlijke samenwerkingen bevorderen.

Er komen veel verschillende technieken en stijlen voorbij, zodat er elke keer iets heel anders te zien is. Van illustratie tot performance en van schilderij tot tatoeage. Alles is mogelijk.

Tijdens de opening kun je eindelijk eens vragen waar een werk over gaat en of het misschien wel te koop is voor boven de bank.


Deze maand in de expo bij dB’s de werken van Puck Dekker.

In deze expositie is een verzameling van het alledaagse te zien. Op een opgewekte manier brengt Puck humor aan het licht en werkt het vervolgens af met een donker randje. Alles staat in verband met een bepaalde directheid waardoor je niet om de scherpte van de kerngedachte heen kan, humor.

In mijn werk wil ik humor combineren met frustrerende onderwerpen zoals eenzaamheid, schreeuwende mannen die te veel hete saus eten, het langdradige proces van het pellen van een mandarijn en de duizenden kerstboom lijken die op 1 januari in de binnenstad te vinden zijn. Het lelijke in het alledaagse inspireert en fascineert mij en in mijn werk zijn de disciplines uiteenlopend en focus ik mij vooral op schilderwerk, tekeningen en video’s. Al met al een voor mij logische chaos met een smoezelige knipoog.

De feestelijke opening is op zondag 31 oktober vanaf 16.00 uur bij dB’s.

Volg Puck op Instagram: @geenhokkie

Loading