Expo


Vanaf 23 november: ARTMAUS

ARTMAUS is een visueel project van de Utrechtse kunstenaar en illustrator Thomas van Gaalen. Geïnspireerd door psychedelisch illustratiewerk, underground comix uit de jaren zestig en de onbegrensde mogelijkheden van dromen opent ARTMAUS een raampje naar een wonderlijke wereld in een cocktail van cartoonachtige psychedelica. Op 23 november neemt de befaamde ruimtemuis neemt je bij de hand om je oog in oog te brengen met de multimediale expo ARTMAUSTV. Verwacht onaards illustratiewerk, organische soundscapes en filmprojecties die in je diepste dromen verwerkt lijken te zijn. Volg ARTMAUS de grot in en aanschouw de wonderen!

De opening is op 23 november vanaf 15:00

 

Nu aan de muur: Gandalf Koning

“Ik ben begonnen met de vorm. Ik wilde zo willekeurig mogelijk lijnen tekenen, die toch aan specifieke regels moeten voldoen. Dus niet lukraak want de lijnen zijn volgens bepaalde regels met elkaar verbonden of juist niet verbonden.

Vervolgens ben ik gaan kijken wat er gebeurt als de compositie aan elkaar gespiegeld wordt.

Dat waren mijn uitgangspunten.

Al doende ontstaan er vormen die ik ben gaan aanvullen met herkenbaar beeld. Toen ontstond het idee om dit in een cirkel te plaatsen met tekst. De tekst is zo gemaakt dat het niet meer te herkennen is en het beeldend werkt.

Hierna heb ik nog twee cirkels gemaakt en werd het nr 3 belangrijk.

De twee tekeningen zijn ontstaan uit losse schetsen en hadden in eerste instantie niets te maken met de cirkels. Toch zijn zij verbonden door vorm en aantal.”

vragen

loslaten bekende vormen

voorkomen van bekende vormen

niet kunnen voorkomen dat er iets herkenbaars ontstaat

dwingen naar herkenbaarheid

And the Lord spake, saying, ‘First shalt thou take out the Holy Pin.

Then, shalt thou count to three.

No more. No less.

Three shalt be the number thou shalt count, and the number of the counting shall be three.

Four shalt thou not count, nor either count thou two, excepting that thou then proceed to three.

Five is right out.

Once the number three, being the third number, be reached, then, lobbest thou thy Holy Hand Grenade of Antioch towards thy foe, who, being naughty in My sight, shall snuff it.’

(uit Monty Python and the holy grail)

 

Loading