EXPO

EXPO

In dB’s wordt niet alleen maar muziek gemaakt, we zijn ook dol op kunst! Virtueel, op het terras of zodra het kan op die ene lange muur in het café binnen: dB’s geeft graag aandacht aan de werken van (vaak) Utrechtse kunstenaars. Van grafische vormgeving tot illustraties en fotografie: ontdek de dB’s expo!

Vanaf 11 december te zien: 🎄

Als kind ging Raymond Dekker dagelijks op onderzoek uit in de natuur, hij las in die tijd Het Beste Vogelboek van voor tot achteren en weer terug en ging met zijn ouders regelmatig naar de duinen en het bos. Ondanks zijn aanhoudende fascinatie voor de natuur had hij op zijn eenenveertigste nog nooit stilgestaan bij onze omgang met kerstbomen.

Daar kwam begin 2020 verandering in. Samen met zijn driejarig zoontje Yago bracht hij het oud papier naar een ondergrondse container. Terwijl Raymond zijn eerste stappen richting huis zette hoorde hij achter zich: ‘Ach, wat zielig…’ Zijn zoon stond nog bij de ondergrondse containers en keek naar een tweetal gedumpte kerstbomen. ‘Ja, ok, kom, we gaan naar huis’, riep Raymond terwijl hij dacht aan alle dingen die hij die dag nog moest doen.

Yago bleef naar de bomen staren. Uiteindelijk ging Raymond naast hem staan en dacht: ‘Ja, je hebt eigenlijk gelijk ook.’ Daar, op dat moment ontkiemde de fotoserie Wonderschoon Gedumpt. De volgende dag fietste Raymond een rondje door Utrecht en maakt zijn eerste foto’s van gedumpte kerstbomen. Dat rondje herhaalde hij begin 2021 en begin 2022.

Het resultaat is een serie foto’s van gedumpte kerstbomen in Utrecht, foto’s van mensen zonder deze te zien. In september 2022 waren vijf werken uit deze serie te zien tijdens de tentoonstelling Kunst op Volle Grond van Utrecht Down Under. En begin november was een selectie van zijn werk te zien tijdens de Open Vlampijpateliers in het Werkspoorkwartier.

NU TE ZIEN: DANIELLE VAN DIETEN

Daniëlle van Dieten is illustrator en kunsteducator met een grote liefde voor muziek. De inspiratie voor haar illustraties haalt ze veelal uit de omgeving om zich heen. Ze tekent verhalen waarin elementen uit de natuur, zoals insecten en vogels, vaak een rol spelen.

Afgelopen jaar studeerde ze af aan de HKU als kunsteducator. Ze ontwierp een kunsteducatief product waarin videoclips een grote inspiratiebron zijn. Met dit product wil ze mensen laten spelen met hun creativiteit, ze anders laten kijken naar hun eigen omgeving en aantonen dat je van ‘niets’ ‘iets’ kan maken.


Over Expo in dB’s
In dB’s wordt niet alleen maar muziek gemaakt, we zijn ook dol op kunst! Virtueel, op het terras of zodra het kan op die ene lange muur in het café binnen: dB’s geeft graag aandacht aan de werken van (vaak) Utrechtse kunstenaars. Van grafische vormgeving tot illustraties en fotografie: ontdek de dB’s expo!

Sinds 2015 zien de bezoekers van dB’s door middel van de expo werken van zeer uiteenlopende kunstenaars. Naast het feit dat dB’s graag een mooie muur heeft, willen we ook de naamsbekendheid van (lokaal) talent vergroten en onwaarschijnlijke samenwerkingen bevorderen.Er komen veel verschillende technieken en stijlen voorbij, zodat er elke keer iets heel anders te zien is. Van illustratie tot performance en van schilderij tot tatoeage. Alles is mogelijk.

Tijdens de opening kun je eindelijk eens vragen waar een werk over gaat en of het misschien wel te koop is voor boven de bank.

Kijk ook eens op deze pagina’s

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf je in…