Nieuws


Expo Han Ernest en dB’s trakteert op: EUGENE CHADBOURNE

Fotograaf Han Ernest exposeert deze maand in dB’s foto’s uit de serie ‘ON THE ROAD / MUSIC PEOPLE’.

De serie ON THE ROAD laat op documentaire wijze het leven van muzikanten ‘backstage’ zien. Niet de glamour, maar de vaak afgeleefde kleedruimtes, al het voorbereidende werk, de spanning voor de show begint, verveling, het wachten en de onderlinge band tussen alle betrokkenen staan centraal in deze documentaire serie. NIEUWSGIERIGHEID is de basis voor zijn backstage concept. Wat gebeurt er achter de schermen? hoe ziet die wereld eruit? Wie is de mens achter de muzikant?

Han Ernest onderzoekt deze backstage ‘wereld’ en legt dit met zijn camera op documentaire wijze vast. Als een ‘fly on the wall’ fotografeert hij visueel sprekende momenten. Beelden die een verhaal vertellen, of waar je als publiek een eigen verhaal bij kunt bedenken.Het doel is om je mee te nemen in deze wereld.Bij de serie MUSIC PEOPLE staat voor de fotograaf niet primair het maken van de foto centraal. Meer dan de foto staat de ONTMOETING met de muzikant centraal. En ook hieraan ligt nieuwsgierigheid ten grondslag. Het gaat bij Han Ernest primair om de vraag wie is de mens achter de muzikant, wat drijft hem of haar, hoe staat de muzikant in het leven? Het gesprek maakt dat de muzikant uiteindelijk meer ‘open’ en als mens voor de kamera staat en het masker of de standaardhouding van de muzikant achterwege laat.

Over de fotograaf:

Han Ernest (Amsterdam, 1956), studeerde in 2014 cum laude af aan de Fotoacademie Amsterdam met het documentair project ‘Hallo, ik ben Jan’ – de eerste 100 dagen van Jan van Zanen als burgemeester van Utrecht. Sinds zijn afstuderen werkt hij aan verschillende documentaire projecten en opdrachten. Daarbij is zijn verleden als grafisch ontwerper van invloed op zijn manier van kijken door de camera. Han Ernest is in 2017 geselecteerd als een van de New Dutch Photography Talents.

Zie ook: www.hanernest.nl

Opening op 7 september met van 18:00 tot 22:00 een gratis concert van EUGENE CHADBOURNE + Jan Schellink + Lärmschutz feat. Spelonk