Voorronde # 4 Clash of the Titans

When:
January 10, 2020 @ 7:45 pm – 11:00 pm
2020-01-10T19:45:00+01:00
2020-01-10T23:00:00+01:00
Cost:
5
Voorronde # 4 Clash of the Titans

Voorronde #4 van de Clash of the Titans 2019/2020

Dit zijn de deelnemers die het in voorronde #4 tegen elkaar op zullen nemen:

Skylake – band
Wij zijn Skylake, een Nederlandse alternatieve/progressieve rock band geïnspireerd door artiesten als Karnivool, Anathema, Tesseract en Steven Wilson. Wij zijn begonnen in 2015 met Bart Laan op gitaar en zang, Charlie Feld op basgitaar, Suzan van den Engel als zangeres en op harp en Arjan Laan op drums. Ons debuut album In Orbit (uitgebracht februari 2019) bestaat uit 7 nummers variërend van energieke riffs en ritmes tot akoestisch en melodieuze stukken alles ondersteund door de stem van Suzan van den Engel. Om het album live zo goed mogelijk neer te zetten worden we op het podium geholpen door Jimmie Feld als 2e gitarist.

Five Minute March
Five Minute March is een Utrechtse rockband die haar eerste EP in oktober 2018 voor een uitverkochte zaal heeft uitgebracht. De vier studenten zijn inmiddels een gevestigde formatie en heeft met nummers als ‘Pussy’ en ‘Shiggiboembap’ al vele venues platgespeeld. Stevige rock met een vleugje funk kenmerkt de unieke Five Minute March-sound die zorgt voor vuurwerk op elk podium. Met een energieke show waarin wordt meegezongen, gedanst en gesprongen weten de heren voor elk publiek een feestje te bouwen. De band heeft door het hele land in finales van Popprijzen gestaan, op grote festivals gespeeld, concerten gegeven en wordt gedraaid op de radio. Deze doorgewinterde zwaargewichten zijn nu te beluisteren op Spotify!

John Crawl & the Young Cherry Chefs
De band John Crawl and the Young Cherry Chefs is opgericht in 2017. De indierock van het drietal kenmerkt zich door zorgvuldig gecomponeerde songs die rauw en puntig worden geserveerd. Pakkende nummers met een scherp gitaargeluid, stevige drums en rollende baspartijen. Live staan John Crawl and the Young Cherry Chefs garant voor een energieke no no-nonsense show.

Heartrest
‘Home is your mind set, home is your Heartrest’ – Andrew Schwab

In april 2017 bracht zanger/gitarst Tijmen zijn solo EP Nights uit en vroeg zijn maat Tom om de drums voor zijn rekening te nemen. Deze samenwerking beviel zo goed, dat ze als Heartrest doorgingen. Samen met gitarist Dirk Jan knallen ze sinds 2018 alternatieve rock met pompende drums en scheurende gitaren de zaal in. Alle nummers met ‘just the right amount of emo’. Na de winst bij Band Battle Holten en Dijkrock Rilland hebben ze hun eerste EP, The Veil, opgenomen en in 2020 gaat Heartrest zeker niet stil blijven zitten.

GUNYAMA
GUNYAMA’ is een Aboriginal term wat vertaald wordt als “zuid-westen wind.” Deze aerodynamische uitdrukking vormt de creative basis van dit project: ‘gaan waar de wind ons brengt.’ Met een arsenaal aan opzwepende synths en soundscapes, spacende gitaren en een gezonde dosis experiment-drang neemt deze Utrechtse act je mee op een intuitive zoektocht naar de grip op de elementen.