TRUMANS WATER + The Cold Vein + Combo Qazam

When:
October 26, 2019 @ 8:00 pm – 10:30 pm
2019-10-26T20:00:00+02:00
2019-10-26T22:30:00+02:00
Cost:
10/12e
TRUMANS WATER + The Cold Vein + Combo Qazam

VETTE ANALOGE SHIT presenteert!

Trumans Water, doet die naam nog een belletje rinkelen misschien?
Kleine recap:
De legendarische jazzy post-hardcoreband Trumans Water is opnieuw terug na een hiatus van – de bijbelse periode van – 7 jaar.
Europa leerde de band kennen toen wijlen John Peel in 1992 hun LP ‘Of Thick Tum’ zo goed vond dat hij hem in zijn geheel draaide tijdens één van zijn radioshows. Hun dissonante, geïmproviseerde muziek is als Pavement op hun hoekigst, ergens tussen Captain Beefheart, Sonic Youth en Sun City Girls, met scheve ritmes, schreeuwvocalen en messcherpe gitaren.
Hoog tijd voor een hernieuwde, of eerste kennismaking met deze pioniers van de hoekige indierock.

The Cold Vein is een lawine van niets ontziende noiserock. Zo verrassend is dat niet, want een deel van de Nijmeegs-Amsterdamse band is afkomstig uit de uiteengevallen punkband die de naam van zo’n ‘sneeuwverschuiving’ droeg. Een ander deel verdiende dan weer zijn sporen in noiserocktrio Udarnik, terwijl zanger en gecertificeerd storyteller Patrick Tilon alias Rudeboy van o.a. raprockformatie Urban Dance Squad aansloot om The Cold Vein zijn eigen smoel te geven. Hoe dit dan in vredesnaam klinkt? Nou, zoals al de muziek van die eerdere projecten, maar dan tegelijkertijd afgespeeld. The Cold Vein zal een stortvloed adrenaline door je aderen stoten.

witness quote: “I’m getting a sleazy Jesus Lizard, Shudder to Think, Girls Against Boys kinda vibe, without sounding too familiar to any of em”
Opener van deze avond is het Utrecht Combo Qazam, een mysterieus gezelschap dat zich ophoudt in de minuscule krochten van het Tiny Room Records label. Optredens van Combo Qazam zijn omgeven met een aura van mysterie. Krautrock, postpunk, mathrock Utrecht Ab, Arno, Gino, Stefan.

http://picdeer.org/combo_qazam

Na de bands gaat het feest verder met The Ballroom Blitz, dansbare herrie en alternatieve hits.