** SOLD OUT** THOU (USA – Southern Lord) + Moloch (UK)

When:
July 22, 2019 @ 8:30 pm – 11:00 pm
2019-07-22T20:30:00+02:00
2019-07-22T23:00:00+02:00
Cost:
11 vvk/13 deur
** SOLD OUT** THOU (USA - Southern Lord) + Moloch (UK)

**Uitverkocht**

Hoewel we de langste dag van het jaar net achter de rug hebben, is het tijd voor een duister potje doom/sludge. En wel in de vorm van twee bands; Thou uit Baton Rouge, Louisiana en Moloch uit Nottingham, Engeland.

Thou is een band die maar materiaal blijft uitbrengen. Sinds ze in 2007 hun debuut uitbrachten, hebben ze zeven splits en drie platen uitgebracht. En de kwaliteit is meer mensen opgevallen, ze werden opgepikt door Southern Lord & Sacred Bones, de toonaangevende platenlabels binnen de zware muziek Afgelopen jaar kwam het voorlopig hoogtepunt tot nu toe uit, de plaat Summit. Een vernietigend geheel van trage, zware riffs en krijsende vocalen en toch lukt het hier een creatief scheutje melodie toe te voegen. Dit plaatst Thou buiten de blauwdruk die bands als Eyehategod en Crowbar (ook afkomstig uit Louisiana) hebben gemaakt. Waar de voorgangers een gemuteerde vorm van blues ten gehore brengen, weet Thou de nummers interessanter en spookachtiger te maken.

Naast Thou komen de heren van Moloch mee om ons vanavond murw te beuken. Namen waarmee ze vergeleken worden zijn Iron Monkey en Weedeater. Dat we kunnen rekenen op een zompig, moerassig geluid lijkt dan ook geen verrassing. Met een geluid dat compromislozer is en waarin binnen de sludge toch duidelijk hardcore-invloeden te horen zijn.
Nu is je kans het hoofd heerlijk leeg te laten blazen. Ik zou er gebruik van maken.