Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Gewoon omdat Subroutine al sinds jaar en dag een van de leukste en meest geloofwaardige platenlabels van Nederland is. Het is tijd voor een label night met drie paradepaardjes uit de Subroutine stal!

The Avonden – Na het verschijnen van de solo-cd-with-a-little-help-from-his-friends ‘Nachtschade’ (Subroutine Records, 2016; **** de Volkskrant) formeerde zanger, gitarist en liedjesschrijver Marc van der Holst (voorheen in het ondergewaardeerde Hospital Bombers) opnieuw een band rond zich, waarmee al snel aan een opvolger werd gewerkt: ‘wat een cirkel is’.

‘Nachtschade’ was een album vol vernuftige, fictionele miniaturen over bramenjam, praten met dieren, een 20-delige messenset en de liefde; de nieuwe, semi-autobiografsche liedjes gaan over drank en drugs, platen achterstevoren draaien, kerken in brand steken, stemmingsstoornissen en verlies. Het is een echt ‘bandalbum’ geworden, met muziek die teruggrijpt op de jaren ‘90 (waarin driekwart van de band opgroeide en zelfs bij elkaar op de middelbare school zat). De Nederlandse Velvet Underground is een vergelijking die ons keer op keer te binnen schiet, en dan vooral live.

https://theavonden.bandcamp.com/

HOWRAH – HOWRAH werd in 2016 opgericht door voormalig Zoppo frontman Cees van Appeldoorn samen met de gewezen ritmesectie van Space Siren: drumster Ineke Duivenvoorde en bassist Aico Turba. Op hun debuutalbum ‘Self_Serving Strategies’ (2018) borduurt HOWRAH verder op het tegendraadse geluid van deze eerdere bands… Meeslepende songs die ontstaan uit dwarse en noisy gitaarlijnen en op het fundament van bas en drum een gestroomlijnd, groovy geheel vormen

De leden van HOWRAH zijn veteranen uit een Nederlandse underground scene, die voor inspiratie keek naar bands als Sonic Youth, Blonde Redhead, Sebadoh of Hood… Hoewel deze bronnen niet ver weg zijn, klinkt HOWRAH op ‘BLISS’ nooit louter als een echo uit dit verleden.

https://www.howrah.nl/music

Update1 :Een mooie toevoeging aan de bill is GHOST BAG, het geesteskind  van Nick Jongen en Tine Fetz. Check:https://ghostbag.bandcamp.com/album/ghost-bag-tine-fetz

Update 2: helaas moet Homemade Empire wegens ziekte afhaken. Hij wordt vrijdag vervangen door R. De Selby, die de avond zal openen met dromerige, meeslepende melodieën op gitaar en harmonium.

 

Gegevens

Datum:
1 april
Tijd:
8:00 pm - 11:00 pm
Evenement Categorieën:
, , , , ,
Site:
Koop nu tickets! »

Deel bovenstaand bericht, kies je platform!