MOON MOON MOON + VIC WILLEMS + The ILLS (Sk)

When:
April 5, 2019 @ 8:30 pm – 11:00 pm
2019-04-05T20:30:00+02:00
2019-04-05T23:00:00+02:00
Cost:
9 adv/ 10 deur
MOON MOON MOON + VIC WILLEMS + The ILLS (Sk)

Gewoon omdat het kan, een eclectische avond mooie muziek laverend tussen verhalende singer-songwriters, dreampop en atmosferisch gelaagde postrock. Voila, een triple bill met Moon Moon Moon, Vic Willems en het Slowaakse Ills.

Te beginnen met de eerste, MOON MOON MOON. Volgens OOR (het eens zo gezaghebbende muziekblad) de belofte van 2019. Denk Vic Chesnutt, Sparklehorse, Daniel Johnston en Meindert Talma. Maar denk vooral hele mooie kleine en grotere liedjes. Materiaal is onder andere te vinden op Tiny Room Records van Stefan Breuer.

Vic Willems is ook zo’n Utrechtse liedjesschrijver die lekker precies doet wat hij wil. Winnaar van de Grote Prijs van Nederland in 2016 en op deze avond te bewonderen met een voltallige band die zijn verhalende teksten van een electropop-achtige omlijsting gaat voorzien. We zijn benieuwd naar het nieuwe geluid van Vic Willems en zijn nieuwe verhalen.

De avond wordt afgesloten door het Slovaakse The Ills dat grossiert in minutieus opgebouwde postrock, van verstild en etherisch tot chaotisch en explosief. Ills heeft zich de afgelopen jaren in de kijker gespeeld bij onder andere radiostation KEXP en de BBC (6 natuurlijk!), stond op de afgelopen editie van Eurosonic en heeft een geweldige live-reputatie. Mooie band!

The Ills – a cross between Mogwai’s soaring post-rock and Explosions In The Sky’s widescreen grandeur. Watching the band masterfully sail through their rich, sonic maelstrom is a deeply moving experience.” – Drowned In Sound

PS. de show van Robin Kester die aanvankelijk aangekondigd werd is doorgeschoven 11 april op het Tweetakt festival.

 

Check: