Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Het Amerikaanse Dais Records is gespecialiseerd in duistere synth en gothic klanken, een revival van duistere -dubbeltjes zoeken- dark synth wave klanken a la Miranda Sex Garden, Clacn of Xymox, 4AD, Diva Destruction, Bauhaus en later popwerk van Kate Bush, Pet Shop Boys, etc.

Op een eerdere tour maakte SRSQ al enorme indruk als opener van Drab Majesty in dB’s en nu is zij zelf het hoofdprogramma. SRSQ is het soloproject van Kennedy Ashlin, dat is onstaan als therapeutisch antigif ter verwerking van de dood van haar bandgenoot Cash Askew waarmee zij de band Them Are Us Too had. Het resultaat SRSQ is ambient dark wave, of ‘anti-gravity music’ zoals zij zelf zegt. Denk vroege Cocteau Twins en gothic aanverwanten.

In haar kielzog komt Riki mee. Riki is het uit Los Angeles afkomstige geesteskind van de mysterieuze Niff Nawor, een kunstenaar en muzikant die voorheen actief was in de deathrock / anarcho-punk scenes in Californie als bandlid van onder andere Crimson Scarlet. In 2017 koos Niff ervoor zich te concentreren op haar cold wave/gothic synth pop project Riki en hier is ze dan!
NB. Voor de show in dB’s zal RIKI headlinen.

Opener van deze synth wave avond is het Utrechtse Bragolin, de band die meer bekendheid buiten onze landsgrenzen kent dan daarbinnen. Wij vinden dat er best wat meer erkenning mag zijn in Utje voor deze internationaal gelauwerde band van Edwin van der Velde (ook Zwarte Poëzie).
NB. Voor de show in dB’s zal RIKI headlinen.

Gegevens

Datum:
22 mei
Tijd:
8:00 pm - 11:00 pm
Evenement Categorieën:
, , , , , ,
Site:
Koop nu tickets! »

Deel bovenstaand bericht, kies je platform!