Opening Expo: Esther van ‘t Klooster tekent & drukt

When:
January 18, 2020 @ 4:00 pm – 6:00 pm
2020-01-18T16:00:00+01:00
2020-01-18T18:00:00+01:00

In dB’s wordt niet alleen maar muziek gemaakt, we zijn ook dol op kunst! Die ene lange muur in het café wordt elke 6 weken gesierd door de meest uiteenlopende werken van (vaak Utrechtse) kunstenaars. Van grafische vormgeving tot illustraties en fotografie: ontdek de dB’s expo!

Tijdens de opening kun je eindelijk eens vragen waar een werk over gaat en of het misschien wel te koop is voor boven de bank.

 

TEKENT
Zo lang ze zich kan herinneren tekent Esther; van alles en nog wat, maar vooral veel letters.
Tijdens haar studie en een aantal jaar daarna is ze naast haar day job vooral met andere dingen bezig (muziek) tot ze besluit haar oude liefde weer op te pakken en een avondopleiding grafische vormgeving begint.
Na een tijdje gaat ze tekenlessen volgen bij de Utrechtse kunstenaar Marisa Rappard. Tijdens deze lessen ontdekt ze haar voorliefde voor geometrische landschappen, grafische patronen, maar ook voor grappige mensfiguren en beestjes.
Meestal heeft ze geen vooropgezet en uitgedacht plan; het idee en de compositie ontstaan terwijl ze aan het tekenen is.

DRUKT
Esther volgde bij GWA (Grafische Werkplaats Amsterdam) een cursus grafische technieken en is daarna niet meer gestopt met drukken. Ze is geïnspireerd door drukker/kunstenaar Hendrik Werkman. Het werk kenmerkt zich door vrolijke kleuren en speelse ontwerpen, gedrukt met houten of loden drukletters.