LE GUESS WHO? presents SHORTPARIS (RU) + Empath (Usa) + Italia 90 (UK) + The Glucks (B)

When:
November 9, 2019 @ 7:00 pm – November 10, 2019 @ 3:00 am
2019-11-09T19:00:00+01:00
2019-11-10T03:00:00+01:00
LE GUESS WHO? presents SHORTPARIS (RU) + Empath (Usa) + Italia 90 (UK) + The Glucks (B)

Het onovertroffen festival Le Guess Who? presenteert bij ons in dB’s de volgende 4 bands. Wij schrijven in het Nederlands (we write in Dutch) maar als je de links volgt (but if you click the links) kom je uit in het Angelsaksische taalgebied (you can read the info in English).

Daar gaan we. We beginnen om 19.40 uur met het uit Oostende afkomstige duo The Glucks. Snoeiharde en keiswingende garage met inmiddels een uitstekende staat van dienst inclusief support shows voor Jon Spencer en shows op Pukkelpop. Tina & Alek zijn de Bonnie & Clyde van de garagepunk en een niet te missen act.

https://www.leguesswho.nl/lineup/the-glucks

Volgende band Italia 90 start om 21.20 uur en is een formidabele Britse postpunkband die bij vlagen associaties oproept met zowel Joy Division als meer contemporaine bands als Shame, Sorry en de onvermijdelijke Idles referentie. Italia 90 komt uit Brighton naar verhuisde naar Londen om vanaf daar de wereld te veroveren. Eerste grote stap is vanavond.

https://www.leguesswho.nl/lineup/italia-90

We vervolgen onze muzikale queeste deze avond met het Amerikaanse Empath dat op brede aandacht kan rekenen van onder andere het gerenommeerde Pitchfork en Rolling Stone. Hun muziek is te omschrijven als een mix van dromerige indie die bruut wordt onderbroken door noise en punk. Absoluut een band om nu in deze kleine zaal te gaan zien om later nog eens met nostalgie aan terug te denken als je ze weer ziet maar dan als stipjes op een veel groter podium.

https://www.leguesswho.nl/lineup/empath

De avond gaat over in nacht als het Russische no wave industrial gezelschap Shortparis rond 1.20 uur de planken betreedt. Deze uit St. Petersburg afkomstige mannen zijn hard op weg naar internationale faam met hun zweterige gothic wave en keiharde breakbeat en punkcore synths. Denk aan een kruising tussen Neubauten en Suuns maar dan onmiskenbaar op zijn Russisch, dus met een extra scherp randje. Het zal nog lang onrustig blijven…

https://www.leguesswho.nl/lineup/shortparis