KING CHAMPION SOUNDS (UK/NL) + SONNDR

When:
May 15, 2019 @ 8:30 pm – 11:00 pm
2019-05-15T20:30:00+02:00
2019-05-15T23:00:00+02:00
Cost:
9 vvk/10 deur
KING CHAMPION SOUNDS (UK/NL) + SONNDR

King Champion Sounds en hun mix van fuzz, psychedelische krautrock, post-punk, dub, free jazz, spoken word en akoestische jams is geen onbekende in Utrecht na optredens in (eerst) dB’s, op de afgelopen Le Guess Who en onlangs nog in de Moira op een private party. Zo vol als de opsomming van muziekstijlen klinkt, zo vol is ook het geluid dat de band op het podium met ongekend veel energie produceert.

In november vorig jaar tijdens Le Guess Who verscheen For A Lark, de opvolger van het eveneens vol lof ontvangen derde album ‘To Awake In That Heaven Of Freedom’. Voor het nieuwe album werd de muziek wederom geschreven door gitarist Ajay Saggar (ook van The Common Cold en Deutsche Ashram) en de teksten nam G.W.Sok (ex-zanger van The Ex) voor zijn rekening.

We citeren even muziekblog Darthfaber  voor oprecht enthousiasme:

Vorig jaar in dBs was het al geweldig goed; vandaag brengt KCS het nieuwe album For a Lark uit en dat is helemaal veelbelovend. King Champion Sounds is een ongrijpbaar wervelende kruisbestuiving van punk, jazz, hoempa, kraut en weet ik al wat niet meer. Allerhande referenties ontploffen in je hoofd, denk The Fall, Sun Ra, Gang of Four, De Kift voor mijn part. Gitarist en geluidstovenaar Ajay Saggar is de spil van de band, met Jos (eertijds G.W. Sok van The Ex) als vocalist, dwingend en activistisch als geen ander. De basis van de band ligt bij de blazerssectie, die lekker los kunnen op een onwrikbaar fundament van bas en drum. Merinde (ook al samen met Saggar het duo Deutsche Ashram) vlecht er subtiel allerhande synths en af en toe wat aanvullende vocalen doorheen. Bij elkaar is het een superswingende machine, een hypnotiserende eclectica, een spannend feest om bij te zijn. We horen vooral (of alleen maar) nieuwe nummers en daar word ik echt heel blij van. Check ze ergens in Europa, met de komende tour!

Check ze hier!