JEFFREY LEWIS & The Voltage (NYC – Moshi Moshi Records) + Nele Needs A Holiday! (B)

When:
March 5, 2020 @ 8:30 pm – 11:00 pm
2020-03-05T20:30:00+01:00
2020-03-05T23:00:00+01:00
Cost:
10/12 e
JEFFREY LEWIS & The Voltage (NYC - Moshi Moshi Records) + Nele Needs A Holiday! (B)

De geboren en getogen New Yorker Jeffrey Lewis heeft er al een imposante carrière opzitten, maar werkt onvermoeid door. Zo bracht Lewis al meer dan twintig albums en EP’s uit en minstens net zo veel stripboeken. Een vergelijking met wijlen Daniel Johnston ligt al snel op de loer. Met zijn band The Voltage maakt Jeffrey naar eigen zeggen “groezelige urban indie-rock-folk”. Liefst acht albums werden er uitgebracht op het gerenommeerde Rough Trade Records en het gezelschap ging al op tournee met een hele rits imposante, gelijkgestemde bands als Mountain Goats, Dinosaur Jr, Stephen Malkmus & The Jicks, The Fall, Pulp, Dr. Dog, Roky Erickson, The Vaselines en, daar is-ie dan toch, Daniel Johnston.

De huidige samenstelling van begeleidingsband The Voltage bestaat uit Brent Cole op drums, die je misschien kunt kennen van stadsgenoten Moldy Peaches en Mem Pahl van Cat Tatt op bas en toetsen. De twee toeren al sinds 2016 met Lewis, maar de bandnaam wisselt ieder album. Afgelopen november verscheen het nieuwste album ‘Bad Wiring’ via Moshi Moshi Records.

De support wordt verzorgd door de charmante en ontwapenende NELE NEEDS A HOLIDAY! Nele Needs A Holiday is een Belgische popster die naar Amsterdam verhuisde. Ze is een tragikomische songschrijver die probeert uit te zoeken waar ze de handleiding van het leven gelegd heeft. Nele onderneemt voortdurende pogingen die onbegrijpelijke warboel genaamd menselijke relaties te ontcijferen. Dat levert hilarische liedjes vol zelfrelativering op. Heerlijk aanstekelijke popsongs over de grote en kleine problemen en geneugten van het leven.