James Chance & the Contortions (USA) + Dead Neanderthals

When:
March 19, 2019 @ 8:30 pm – 11:00 pm
2019-03-19T20:30:00+01:00
2019-03-19T23:00:00+01:00
Cost:
15 ex fee
James Chance & the Contortions (USA) + Dead Neanderthals

Gewoon maar het Wikipedialemma gekopieerd want ja jongens en meisjes, we hebben hier te maken met een nog levende legende.

James Chance (geboren als James SiegfriedMilwaukee (Wisconsin), 20 april 1953) is een Amerikaans zanger en saxofonist en geldt als één van de voornaamste no wave-artiesten die in de late jaren zeventig in New Yorkhun carrière begonnen.

Aanvankelijk richtte Chance de noiserockband James Chance & The Contortions op. Brian Eno selecteerde deze band als één van de vier acts die verschenen op het legendarische compilatiealbum No New York, waarop ook werk van Lydia LunchDNA en M.A.R.S. verscheen. Nadat de No Wave stroming in zijn korte bestaan was verdwenen richtte Change zich met zijn band meer en meer op de free jazz en free improvisement. De band leidde een roerig bestaan waarbij er vele bezettingswisselingen plaatsvonden, deels door het moeilijke karakter van de kleurrijke voorman.

Met Lydia Lunch richtte hij in 1976 Teenage Jesus and the Jerks op.

Na ongeveer 2000 werden de Contortions weer heropgericht en toert Chance met enige regelmaat op in Europa en in de Verenigde Staten.

Support komt van het Nijmeegse duo DEAD NEANDERTHALS dat met drums en saxofoon een sonische schok van impro free-jazz, grind, metal en noise voortbrengt. Zien is meemaken, de repeterende drums van Rene gepaard aan het machtige saxofoongeluid van Otto gaan de zaal meer dan een beetje opwarmen. Een onwaarschijnlijke maar o zo heerlijke combinatie van Coltrane, John Zorn en Nails. Op Consouling Sounds. Check: