Laden Evenementen

Om alvast in de kerstsfeer te komen presenteert fotograaf Raymond Dekker een prachtige collectie van afgedankte kerstbomen,
genaamd 🎄 WONDERSCHOON GEDUMPT 🎄

Als kind ging Raymond Dekker dagelijks op onderzoek uit in de natuur, hij las in die tijd Het Beste Vogelboek van voor tot achteren en weer terug en ging met zijn ouders regelmatig naar de duinen en het bos. Ondanks zijn aanhoudende fascinatie voor de natuur had hij op zijn eenenveertigste nog nooit stilgestaan bij onze omgang met kerstbomen.

Daar kwam begin 2020 verandering in. Samen met zijn driejarig zoontje Yago bracht hij het oud papier naar een ondergrondse container. Terwijl Raymond zijn eerste stappen richting huis zette hoorde hij achter zich: ‘Ach, wat zielig…’ Zijn zoon stond nog bij de ondergrondse containers en keek naar een tweetal gedumpte kerstbomen. ‘Ja, ok, kom, we gaan naar huis’, riep Raymond terwijl hij dacht aan alle dingen die hij die dag nog moest doen.

Yago bleef naar de bomen staren. Uiteindelijk ging Raymond naast hem staan en dacht: ‘Ja, je hebt eigenlijk gelijk ook.’ Daar, op dat moment ontkiemde de fotoserie Wonderschoon Gedumpt. De volgende dag fietste Raymond een rondje door Utrecht en maakt zijn eerste foto’s van gedumpte kerstbomen. Dat rondje herhaalde hij begin 2021 en begin 2022.

Het resultaat is een serie foto’s van gedumpte kerstbomen in Utrecht, foto’s van mensen zonder deze te zien. In september 2022 waren vijf werken uit deze serie te zien tijdens de tentoonstelling Kunst op Volle Grond van Utrecht Down Under. En begin november was een selectie van zijn werk te zien tijdens de Open Vlampijpateliers in het Werkspoorkwartier.

Om 16:00 staat er een lekker bubbeltje (of glühwein?) klaar. We zien je graag verschijnen!

Meer van dit? 👉🏻 Raymond Dekker Insta

Gegevens

Datum:
11 december
Tijd:
4:00 pm - 7:00 pm

Deel bovenstaand bericht, kies je platform!