eerste Utrechtse editie Italiaans Natuurwijnfestijn

When:
August 18, 2019 @ 12:00 pm – 7:00 pm
2019-08-18T12:00:00+02:00
2019-08-18T19:00:00+02:00
Cost:
vvk €15 / deur €17
Wat: eerste Utrechtse editie Italiaans Natuurwijnfestijn
Wanneer: Zondag 18 Augustus 
Tijd:  12.00 tot 19.00 uur

Locatie: buiten bij db’s op terras/grasveld

 
Nadere info: 
Met trots en veel plezier kondigen we de eerste Utrechtse editie van het Italiaanse Natuurwijn Festijn aan. Dit evenement is bedoeld voor iedereen die graag wijn drinkt en nieuwsgierig is naar nieuwe smaken, andere wijndruiven en daarbij graag goede keuzes wil maken voor het milieu (en gezondheid), maar ook zeker wil weten dat de wijn echt lekker is. Het grote voordeel van natuurwijn is dat je lichaam het ook prettig vindt, het valt goed😊
 

Het grote verschil tussen biologische wijn en Natuurwijn is dat er in de laatste niet alleen in de wijngaard goed voor de druiven en grond wordt gezorgd – waar mogelijk draagt met ook bij aan terugkeer van biodiversiteit (vooral in geval van biodynamisch werkende wijnboeren) en geen chemicaliën worden gebruikt, maar ook in de wijnkelder wordt zo min mogelijk toegevoegd, hooguit een beetje sulfiet. En voor de fermentatie worden natuureigen gisten gebruikt. Leer andere wijnen kennen: Oranje wijnen, wijnen gemaakt in terracotta/amforen (al dan niet in de grond geplaatst) etc. 

Er zal meer dan genoeg te proeven zijn, verwacht zeker 40 wijnen!
Met medewerking van enkele gespecialiseerde importeurs, o.a. Vinum Naturale & YanFlorijn die beiden een fantastische selectie Italiaanse Natuurwijnen hebben. Daarnaast staan ook Winestories, & Bevino er met hun Italiaanse Natuurwijnselectie. Vine to Wine Uit Utrecht presenteert de wijnen van Cascina Zerbetta. Uiteraard kun je ook terecht voor een lekker Italiaans eten. Zo zal Roots Rock Kiitchen een Italiaans veganistisch menu of gerecht verzorgen.