* Sold out* Drab Majesty (USA-Dais Records) + SRSQ (USA-Dais Records)

When:
September 28, 2019 @ 8:30 pm – 11:00 pm
2019-09-28T20:30:00+02:00
2019-09-28T23:00:00+02:00
Cost:
15/16

*Sold out*

Muziek komt in golven en de afgelopen paar jaar zien we weer een revival van duistere -dubbeltjes zoeken- dark synth wave klanken a la Miranda Sex Garden, Clacn of Xymox, 4AD, Diva Destruction, Bauhaus etc.
Fast forward een kleine veertig jaar en daar is Drab Majesty, de wave sensatie van het moment. De laatste plaat ‘The Demonstration’ van dit Amerikaanse enigma is ronduit schitterend en krijgt in alle alternatieve lijstjes fijne quoteringen. Drab Majesty is het project van Deb DeMure, het androgyne alter-ego van muzikant Andrew Clinco en zijn partner in synth Mona N*E*R*D, met Los Angeles als thuisbasis.
Met een combinatie van zwevende gitaren, stevige synth baslijnen, pulserende vocals en ritmische drum machines horen we echo’s van Sister of Mercy, Siouxsie & the Banshees en Cocteau Twins, maar het is vooral een fantastische eigen, herkenbare sound die liefhebbers van de alternatieve eighties, post-punk en cold wave naar adem doet happen. Voeg daarbij de adembenemend ijzige podiumperformance van de heren (/dames) en je weet dat je hier met een bijzondere act van doen hebt. Na support tours voor Smashing Pumpkins en Deafheaven staan de heren hoog op de bill van de aanstaande Primavera en is dit ongetwijfeld de laatste kans ze in een kleine zaal als dB’s te bewonderen.
Release van nieuw de nieuwe plaat Modern Mirror staat gepland voor juli dit jaar.

Drab Majesty neemt als support SRSQ mee, het soloproject van Kennedy Ashlin, dat is onstaan als therapeutisch antigif ter verwerking van de dood van haar bandgenoot Cash Askew waarmee zij de band Them Are Us Too had. Het resultaat SRSQ is ambient dark wave, of ‘anti-gravity music’ zoals zij zelf zegt. Denk vroege Cocteau Twins en gothic aanverwanten.