Daniel Higgs (USA – Thrill Jockey) + R. de Selby + Broeder Dieleman

When:
July 11, 2019 @ 8:00 pm – 10:30 pm
2019-07-11T20:00:00+02:00
2019-07-11T22:30:00+02:00
Cost:
10/12e
Daniel Higgs (USA - Thrill Jockey) + R. de Selby + Broeder Dieleman

Daniel Higgs vergaarde bekendheid in de jaren tachtig als frontman van de hardcoreband Reptile House, een groep die kon rekenen op een cult following vooral vanwege de pure kracht die van hun live optredens uit ging. Na het uiteenvallen van de groep in ’86 verdiepte Higgs zich in poëzie en spoken word. Uit een ontmoeting met bassist John Chriest ontstond Lungfish, de legendarische post-hardcoreband. Higgs kreeg een soort messias-status vanwege zijn opvallende uiterlijk – baard, tatoeages – en zijn teksten die hints van Walt Witman en Kafka wegdroegen.

Zijn solocarrière is een veelzijdige; doorheen de jaren schreef hij enkele poëziebundels, creëerde hij kunst met knipogen naar onder andere Salvador Dali en verdiepte hij zich in spiritualiteit en de kracht van muziek om boodschappen over te brengen. Op het befaamde label Thrill Jockey bracht hij albums uit met verwijzing naar de boom van het leven, meditaties, lo-fi instrumentale improvisaties en experimentele drones op banjo en orgel. Siked om deze held opnieuw in dB’s te mogen begroeten!

Support komt van R. De Selby, Utrechts drone-folkartiest, die met een mix van American Primitivism en minimal music het publiek in de juiste stemming voor de hoogmis van mr. Higgs zal brengen.

Support nummer twee is Broeder Dieleman die gewoon heel graag voor Daniel Higgs wilde openen. En wie zijn wij nou om Tonnie dat te ontzeggen..

Tijdschema:
20.15 – 20.40. R. de Selby
20.50.-21.20 Broeder Dieleman
21.30 – end Daniel Higgs

“Hoofprints on the ceiling of your mind.”

Though his stage antics (bleeding, eye-rolling, other general craziness) may have been pretty rock ‘n’ roll, his lyrics proved him to be as much a poet as a rocker, more Walt Whitman than Sid Vicious.”
Consequence of Sound

R. de Selby

Broeder Dieleman