Laden Evenementen

Een avond ambient, noise, drone en doom met drie acts van het roemruchte Gentse platenlabel Consouling Sounds, Monnik, IIVII en Dead Neanderthals.

Monnik is een zeer toepasselijke moniker voor deze in België gevestigde experimentele eenmansband. Monnik wil de grenzen van spiritueel isolement verkennen, waardoor zijn muzikale drones bijna ascetische meditaties worden. Laag na laag van geluiden en texturen proberen ze een bijna sjamanistische – zo niet religieuze – sfeer op te roepen, om zo het publiek te boeien in een introspectieve greep
Luister hier: https://monnik.bandcamp.com/

IIVII is het soloproject van componist, kunstenaar en multi-instrumentalist Josh Graham. Met zijn composities roept IIVII beklemmende, cinematografische beelden op gebald in drone, ambient en noise. Josh Graham is een grote meneer die werkte met onder andere Storm of Light, Red Sparrowes, Battle of Mice, Eyehategod en Neurosis.
https://resonantiivii.bandcamp.com/

Afsluiter van de avond is het Nijmeegse Dead Neanderthals. Dit duo dat bestaat uit drums en saxofoon creeert een sonische wervelwind die zijn weerga niet kent. Een band om te ondergaan. “[…] this is no drone noise or jazzcore, but pure, brain-washingly repetitive krautrock. […] It’s one of those sonically layered things which after a while makes you question whether everything you’re hearing is actually there or just made up by your own head to complement the rest.”
https://deadneanderthals.bandcamp.com/

Gegevens

Datum:
12 oktober
Tijd:
8:00 pm - 11:00 pm
Evenement Categorieën:
, , , , , ,
Site:
Koop nu tickets! »

Deel bovenstaand bericht, kies je platform!