CALVIN JOHNSON (USA – K-records) + World of Dust

When:
May 28, 2019 @ 8:30 pm – 11:00 pm
2019-05-28T20:30:00+02:00
2019-05-28T23:00:00+02:00
Cost:
Free
CALVIN JOHNSON (USA - K-records) + World of Dust

Op een plompverloren dinsdagavond in mei, CALVIN JOHNSON, oprichter van het invloedrijke K Records, oprichter van cult-band The Beat Happening, invloedrijk underground opionmaker, en producer van o.a. Beck (diens One Foot in the Grave) en talloze andere K-records bands.
Meneer Johnson is een performer pur sang en na tig jaar still going strong (ondanks een hele reeks faillissementen en rechtszaken). Alleen het feit al dat deze meneer met de onmiskenbare donkere stem nog steeds de moeite neemt u, verwende concertbezoeker, te trakteren op een avondje popmuziek uit de eredivisie van de underground verdient meer dan respect.
Bad Seed forever!
Deze tour speelt Calvin Johnson veel nummers van zijn (uiteraard totaal genegeerde) nieuwe plaat A Wonderful Beast die je hier kan beluisteren https://open.spotify.com/album/19P7DSM6HdIQ9Hv48zM43E

The World of Dust is het project van muzikant en kunstenaar Stefan Breuer uit Bilthoven. Met zijn soloproject maakt hij sombere slaapkamerfolk met een lo-fi inslag. Akoestische gitaar en lage stem vormen met casio’s en samples een licht psychedelisch geheel. Op het podium wordt er een aparte wereld gecreëerd met visuals die de mystieke en serene sfeer ondersteunen. Denk aan soortgelijke zielen als Mount Eerie, Sparklehorse en Robert Wyatt. The World of Dust zal veel materiaal spelen van laatste plaat Samsara, in maart 2019 uitgekomen op vijf labels in vijf landen. Het album is een samenwerking tussen Stefan (teksten, zang) en de Amerikaanse producer/muzikant Todd Tobias (Guided By Voices), die alle muziek verzorgde.