BIG SEXY NOISE (Lydia Lunch/James Johnston/Ian White) + PIG FRENZY

When:
June 6, 2019 @ 8:30 pm – 11:00 pm
2019-06-06T20:30:00+02:00
2019-06-06T23:00:00+02:00
Cost:
12/14 e
BIG SEXY NOISE (Lydia Lunch/James Johnston/Ian White) + PIG FRENZY

Gelukkig zijn we hier bij dB’s niet onbekend met diva Lydia Lunch, een van de meest creatieve vrouwelijke provocateurs in het circuit, mede-oprichter van het legendarische Teenage Jesus & the Jerks en genoemd en geroemd door acts als Bikini Kill, Le Tigre, Hole en Sleater Kinney. Eerder al stond ze hier op het podium met een all-star formatie met Walter Weasel, Tim Dahl en Bob Bert. En ook voor deze tour weet ze zich omringd door twee kopstukken uit de underground. James Johnston, multi-instrumentalist, ex-Bad Seed en voormalig lid van de band van PJ Harvey en Faust, maar eerst en bovenal frontman van het hier ten lande zo ondergewaarde bluesgaragegezelschap Gallon Drunk, en drummer Ian White eveneens van Gallon Drunk.
Big Sexy Noise speelde op het afgelopen Le Guess Who Festival en was de dissonant op alle lovende festivalkritieken. Wars van behaagzieke trends rammen Lunch, Johnston en White je een fikse portie noiserock en een enerverende liveperformance door de strot. La Lunch, naast zangeres ook dichter, schrijver, actrice en activiste, is nog altijd een icoon van de no-wave punk en een wervelende podiumpersoonlijkheid met prettig scherpe kantjes.

 

En opgelet, een van de meest opwindende postpunk/garagebands van dit moment PIG FRENZY komt openen voor La Lunch. Good for her, good for you. Kom op tijd.