Big Ass Metal Fest #29

When:
September 21, 2019 @ 5:45 pm – 11:00 pm
2019-09-21T17:45:00+02:00
2019-09-21T23:00:00+02:00
Cost:
10e
Big Ass Metal Fest #29

Op zaterdag 21 september staat de 29 editie van Big Ass Metal Fest in het teken van “Dark side of the moon”. Op deze editie staan maar liefst zes bands geprogrammeerd. Bereid je voor op een donkere avond metal in het Utrechtse Db’s met black metal, death metal en blackened death metal uit binnen -en buitenland.

Acârash is een black / doom metal band uit Noorwegen ontstaan in 2016. De bandleden hebben een historie met elkaar in de hard rock band The Void waarmee zij aan de rand van de black metal beweging stonden in de jaren ’90 in Oslo. In juni 2018 verscheen het debuut album ‘In Chaos Becrowned’ dat zich kenmerkt door sinistere en groovy riffs waarbij vroege werk van Satyricon een leidraad is.

Het Utrechtse Defacement is ontstaan in 2019 en bracht datzelfde jaar de debuut plaat ‘Deviant’ uit in eigen beheer. De band bestaat uit de Italiaanse drummer en muzikale veelvraat Mark Bestia en de Libiërs Khalil Azagoth (gitaar, zang) en Forsaken Ahmed (bas). Het trio heeft zich in Utrecht gesetteld en brengt een mix van black en death metal van het meer brutere werk.

Mystagogue is een jonge Nederlandse black metal band ontstaan in 2018. Eind augustus dit jaar verschijnt de debuutplaat ‘And The Darkness Was Cast Out Into the Wilderness’ en het voorproefje op de bandcamp pagina klinkt veelbelovend. Snelle en meeslepende rijffs, verzorgt drumwerk en ijzig zwarte vocalen. Mystagogue is een veelbelovende band, een band die je niet mag missen in Db’s.

Het Utrechtse Iron Harvest is geen onbekende meer in Db’s. De band is oorspronkelijk ontstaan in 2012, stopte vier jaar later en pakte de handschoen weer op in 2017. De bandleden kennen elkaar uit projecten als Wrang of het geweldige Weltschmerz en lopen al wat jaren mee in de metal scene. In 2018 verscheen het gelijknamige debuut album waarmee de band een portie brute death metal openbaarde.

De Braziliaanse band Necrobiotic brengt een portie death metal naar het Utrechtse Db’s. De band is ontstaan in 1994, maar in het tweede leven vanaf 2008 ging het pas lopen voor de heren. Inmiddels heeft de band drie albums uitgebracht waarvan ‘The Extinction of Faith’ uit 2016 het laatste is. Verwacht smerige death metal van de oude school met valse solo’s en brute vocalen.

Warshipper komt uit het Braziliaanse São Paulo en heeft atheïsme en anti-religie hoog in het vaandel. De band is ontstaan in 2011 en bracht na de EP ‘Worshippers of Doom’ in 2014 vorig jaar de debuut plaat ‘Black Sun’. Warshipper brengt een stevig stukje old school death metal en weet daar melodisch gitaarwerk in te verwerken. Kortom, Warshipper is een band om niet te missen in Db’s.