25 jaar dB’s > gratis concert EUGENE CHADBOURNE & SCHROEDER + Jan Schellink + Lärmschutz feat. Spelonk

When:
September 7, 2019 @ 6:00 pm – 10:00 pm
2019-09-07T18:00:00+02:00
2019-09-07T22:00:00+02:00
Cost:
Free
25 jaar dB's > gratis concert EUGENE CHADBOURNE & SCHROEDER + Jan Schellink + Lärmschutz feat. Spelonk

O ja joh? JA, 25 jaar en daarom trakteren we ons twee slagen in de rondte.

Op deze zaterdagnamiddag trekken we, aansluitend aan de opening van de expositie van Han Ernest, een blik impro/avantgarde open waar je dus gratis naartoe kunt.  Als het weer het toelaat gaan we dat bovendien deels op ons overheerlijke terras doen.

Ok, affiche dan. Headliner is legende/virtuoos en vaste gast EUGENE CHADBOURNE, met in zijn kielzog Utrechts impro-koning Jan Schellink en het eveneens Utrechtse Lärmschutz feat. violiste Spelonk.

Om met de de eerste te beginnen, de faam van Eugene Chadbourne is niet onaanzienlijk en in den beginne opgebouwd met zijn eigen cultgroep Shockabilly (als je dat niet kent, checken!), en samenwerkingen met onder andere John Zorn, Evan Johns, Fred Frith, Han Bennink, Jello Biafra, Violent Femmes & Mother of Invention Jimmy Carl Black (the Indian of the group…). Ook live kan je van deze gitarist, banjospeler en componist de meest vreemde wendingen verwachten. Naast absoluut virtuoos gitaarspel, staat de heer Chadbourne ook bekend om eigen vindingen als de elektric rake (de grashark) & bird cage, en een breed muzikaal pallet variërend van country, bluegrass, free jazz, en noise, om maar een paar genres te noemen… Dus, voor iedereen die niet bekend is met deze bijzondere muzikant is dit de uitgelezen kans voor een kennismaking. Doen! Het hoort bij je algemene muziekontwikkeling… Kers op de taart is de komst van drummer Ed Schroeder. Avantgarde ROCK show.

 

Wat Jan Schellink gaat doen is altijd een verrassing en altijd anders. Laat je verbazen dus is het devies.

Larmschutz: