Concerten


Mar
1
Tue
THE TELESCOPES (UK – Tapete Records)
Mar 1 @ 8:30 pm – 11:00 pm
THE TELESCOPES (UK - Tapete Records)

THE TELESCOPES werd opgericht in 1987 en stond mede aan de wieg van de bloeiende UK noise en shoegaze scene eind jaren ’80 begin jaren ’90 met platen op het legendarische Creation Records en tijdgenoten als My Bloody Valentine, Loop, Swervedriver, en Spacemen 3, .

Fast forward ruim 30 jaar en The Telescopes zijn nog steeds een band om te gaan zien. De bands laatste, lovend ontvangen, release op Tapete Records ‘Songs of Love and Revolution’ uit 2021 brengt precies de sound waar de band zo bekend om staat, droney en spacey, gierende gitaren en indringende zang op de zo typerende Britse manier.

Deze band en frontman Stephen Lawrie in het bijzonder, was, is en blijft legendarisch. Uitgelezen kans deze vaandeldragers van de UK psych aan het werk te zien.

Apr
24
Sun
PART CHIMP (UK) + Kallaallit Nunaat
Apr 24 @ 8:00 pm – 11:00 pm
PART CHIMP (UK) + Kallaallit Nunaat

Make way! Britain’s self proclaimed loudest band PART CHIMP returns on the scene and you’re invited!

Part Chimp platen en optredens zijn HARD. Oorverdovend, maagwandverterend, neushaarverschroeiend hard. Waar Mogwai – op wiens Rock Action label de Part Chimp platen verschenen – nogal eens de subtiliteit kiest, en rustpunten in het geweld creëert, gooit Part Chimp er gewoon nóg een schep gitaarnoise bovenop. De band wordt vergeleken met Melvins, Jesus Lizard, Cherubs en Lightning Bolt. Maar dan harder natuurlijk…. Aanrader! Check hun laatste plaat Drool en overtuig jezelf dat de masters of noise rock half chimpansee zijn.

 

Support Kalaallit Nunaat is middenin de pandemie ontstaan en is daardoor nog steeds een grotendeels onontdekte parel in de gitaarnoise scene. Dit trio maakte indruk tijdens een van de weinige optredens die mogelijk waren, op de CLub 3voor12/Utrecht. Deze liveshow is echt iets om terug te kijjken om te doorgronden wat een toffe band dit is. Check

Loading