Concerten


Jan
22
Sat
*Moeten we uitstellen* X-RAIDERS + Two and a Half Girl + Rats & Daggers
Jan 22 @ 8:30 pm – 11:45 pm
*Moeten we uitstellen* X-RAIDERS + Two and a Half Girl + Rats & Daggers

Too soon, ook deze moeten we uitstellen. We gaan op zoek naar een alternatieve datum, tickets blijven geldig.

Ja ook The X-Raiders (voorheen Rectum Raiders) zijn totaal fucked door Corona. Lekker net een nieuw album uit en dan alles plat maar godsakke niet getreurd want ze staan helemaal klaar om jullie volkomen naar de klote te rocken.

De X Raiders komen hun – imiddels dus niet meer zo – nieuwe album in je gezicht rammen!
Deze bom van energie frustratie gevoed door C en het voortschrijden van de jaren hebben ze vertaald in een genadeloos album: Weltschmerz ‘89, wat op 31 januari 2020 uitkwam, de rest moet nog geschiedenis worden. Feit is wel dat The X- Raiders nog steeds staan voor een portie onvervalste heavy metal rock ‘n roll! “The loudest band I’ve ever recorded”, zei producer Attie Bauw (Judas Priest) er over. Ze hebben het album live opgenomen, en met hun buitengewone live-reputatie op festivals als Zwarte Cross en FortaRock kan dit voor deze avond maar één ding betekenen: keihard knallen!

Jan
29
Sat
*Uitgestelde show van december 2021* KASPAR BAUM release show
Jan 29 @ 8:30 pm – 11:00 pm
*Uitgestelde show van december 2021* KASPAR BAUM release show

*Uitgesteld naar 29 januari. Ticketkopers ontvangen bericht, tickets blijven geldig **

KASPAR BAUM is een Utrechtse band, verrezen uit de as van de pandemie. De band is tijdens de lockdowns geformeerd rond Erny Green (oa. zanger Joy Division Undercover) . In de eigen ‘Vuurland Studio’ nam de band zijn debuutalbum op . Onlangs is de derde single Kid On The Carpet uitgebracht en sinds 10 december is ook het album ‘Vuurland’ te koop in de betere platenzaak, bol.com of gratis te beluisteren op Spotify. Denk bij invloeden aan bands als Arcade Fire, Wilco, Radiohead, The Cure, Editors, Nick Cave, The War on Drugs etc.

KASPAR BAUM=:

Erny Green (Joy Division Undercover, Polgate, The Eternal) – Vocals, Guitar & Keys
Evert Smit (Walker Diver, Sured) – Bass & Synths
Jelmer de Haas (Walker Diver, Five Dollar Shake) – Drums & Percussion
Rempe Kooij (Clean, Mina Caputo, Pole Shift Survival Group, Dave Rave) – Guitar

Relevante links:

Website: https://www.kasparbaum.nl/

Facebook: https://www.facebook.com/Kaspar-Baum-107056891518605 

Instagram: https://www.instagram.com/kasparbaum_…

Twitter: https://twitter.com/KasparBaum_band

Website: https://www.kasparbaum.nl/

Spotify: https://open.spotify.com/artist/54mhfs0RHoYow1XEdnWFZy

Feb
5
Sat
Garage Galore w/ BONGLOARD + MAGNETIC SPACEMEN + CLOUDSURFERS
Feb 5 @ 8:00 pm – 11:00 pm
Garage Galore w/ BONGLOARD + MAGNETIC SPACEMEN + CLOUDSURFERS

Gewoon een teringharde avond garage en punk met Bongloard, Magnetic Spacemen en Cloudsurfers. Gaat alleen door als we mogen moshen en crowdsurfen dus niet seated. Daar is het de avond niet naar…

BONGLOARD – Fuzz gitaren, felle bass riffs en beukende drums, het in Utrecht geboren Bongloard is hier om even flink de boel te verbouwen. Met hun harde garage rock is hier nog niet de helft over gezegd. Geïnspireerd door Thee oh Sees en Ty Segall gaan Jannes van Kaam (FFOOSS), Ties Bogers (Ex-Palmsy) en Jan van Asch (Speak Easy) gaat dit trio beuken.

MAGNETIC SPACEMEN – Een frisse garagerockband met een show van jewelste, klaar om de wereld te veroveren! Verwacht een combinatie van opgefokte garage, klamme surfpunk en melodieuze, korrelige rock & roll. Geïnspireerd door bands als The Hives, Ramones, Thee oh sees heeft de band al menig podium bespeeld en gesloopt waaronder o.a. Zwarte Cross Festival!

CLOUDSURFERS – Een gevaarlijk lekkere mix van zonnige surf en stevige punk. Manische gitaarpassages en grungy vocals worden voortgestuwd door een vlammende ritmesectie. Ook deze band legt een ongekende energie aan de dag en combineert het onberekenbare van Pulp Fiction met het zweet van Oh Sees en de garagepop van Together Pangea: that’s a pretty fucking good milkshake!

Kunnen we nou eindelijk weer los?

 

Feb
18
Fri
COCAINE PISS (B) + support
Feb 18 @ 8:00 pm – 11:30 pm
COCAINE PISS (B) + support

Nog steeds en voor altijd onze favo Belgische postpunkband COCAINE PISS terug op ons podium!
Schuimbekkend, furieus en altijd veel te kort.
Inmiddels hebben Amelie en kornuiten hun sporen ruimschoots verdiend met optredens op Pukkelpop, Bombay, Eurosonic en zowat elk zaaltje in heel Europa.
In een razende tornado van een half uurtje raast Cocaine Piss door haar repertoire om vervolgens iedereen strak van de adrenaline achter te laten.
Echt heel vet om Cocaine Piss weer onze hut te laten afbreken.
Put your moshing shoes on!

Feb
27
Sun
NOVA TWINS (USA) + DJ DNA live set feat. MC EJ Von Lyrik
Feb 27 @ 8:30 pm – 11:00 pm
NOVA TWINS (USA) + DJ DNA live set feat. MC EJ Von Lyrik

Uitgestelde concert van rampjaar 2020.

Tot dan, blijf gezond en houd moed!

 

 

Nova Twins blies ons van de sokken als support voor de afgelopen Prophets of Rage tour.
Ongehinderd door conventies razen bassiste Georgia South en vocaliste Amy Love door een aantal decennia popmuziek van N.E.R.D., The Prodigy, Missy Elliott, Princess Nokia tot aan Rage Against The Machine.
Het resultaat is een ongekend energieke band die rap, punk en rock tot een ultiem dansbaar geheel mixt, de NOVA sound! Voeg daarbij een ultracoole en tegelijkertijd sympathieke podiumuitstraling en laat je onderdompelen in heavy bass riffs en scherpe vocalen.
De dames zijn niet onopgemerkt gebleven en zijn nu het reclame-uithangbord van Dr Martens geworden. Maar dat is slechts een *side note*.
Nu zien in een kleine zaal voor optimale ‘ beleving’. Dit wordt een toffe.

Support zijn we ook blij mee want Utreg Legend DJ DNA heeft een nieuw project waarbij hij met MC EJ Von Lyrik aan zijn zijde een live DJ-set brengt bij wijze van bloemlezing uit zijn omvangrijke oeuvre van UDS tot aan bFake. Git Down!

Mar
1
Tue
THE TELESCOPES (UK – Tapete Records)
Mar 1 @ 8:30 pm – 11:00 pm
THE TELESCOPES (UK - Tapete Records)

THE TELESCOPES werd opgericht in 1987 en stond mede aan de wieg van de bloeiende UK noise en shoegaze scene eind jaren ’80 begin jaren ’90 met platen op het legendarische Creation Records en tijdgenoten als My Bloody Valentine, Loop, Swervedriver, en Spacemen 3, .

Fast forward ruim 30 jaar en The Telescopes zijn nog steeds een band om te gaan zien. De bands laatste, lovend ontvangen, release op Tapete Records ‘Songs of Love and Revolution’ uit 2021 brengt precies de sound waar de band zo bekend om staat, droney en spacey, gierende gitaren en indringende zang op de zo typerende Britse manier.

Deze band en frontman Stephen Lawrie in het bijzonder, was, is en blijft legendarisch. Uitgelezen kans deze vaandeldragers van de UK psych aan het werk te zien.

Mar
4
Fri
*Verplaatst naar 4 maart 2022 * STAKE (BE) + Onmens (BE)
Mar 4 @ 8:30 pm – 11:30 pm
*Verplaatst naar 4 maart 2022 * STAKE (BE) + Onmens (BE)

Nieuwe lockdown, nieuwe ellende. Maar hey! We hebben in vrijdag 4 maart 2022 wel al meteen een nieuwe datum gevonden! Tickets blijven geldig, ticketkopers ontvangen bericht.*

Het verhaal van STAKE leest als een modern rocksprookje.

Lang geleden (2004) begonnen 4 schaamhaarloze snotapen muziek te maken in een klein repetitiekot in Flanders’ Fields. Dat de luide herrie die ze toen maakten onder de naam Steak Number Eight het zo ver zou schoppen, hadden ze nooit kunnen dromen. Van de grootste concertzalen van Nederland en (vooral) België uitverkopen, op de grootste metalfestivals van Europe staan, tot op tournee gaan met bands als Mastodon, The Dillinger Escape Plan, Alice Cooper en Deftones, ze deden het allemaal.

Niemand zag het dan ook aankomen toen de band er in 2018 mee stopte. De bandnaam begon wat verouderd aan te voelen en deed hen te vaak denken aan de overleden broer van frontman Brent. Steak Number Eight sliep in maar de 4 bandleden bleven samen en schoppen onder de naam STAKE meer kont dan ooit.

Eerder deden de bois dB’s aan in een package met die andere topband in het genre, Brutus, en op deze tour komt er ook weer een Belgische band mee waar je trommelvliezen van gaan klapperen, ONMENS, onze fave black ravers. Niet te missen deze avond. Het gaat stuiven!!

 

 

Mar
11
Fri
DEMENTED ARE GO
Mar 11 @ 8:30 pm – 11:00 pm
DEMENTED ARE GO

Uitgestelde concert van 13 maart 2020. Als je daarvoor tickets had zijn die nog steeds geldig. Je moet er zelf alleen wel aan denken natuurlijk…

 

Van sommige bands hopen we dat ze forever on the road blijven en forever dB’s op hun tours niet zullen overslaan. De reden is eenvoudig, deze bands stellen nooit teleur met hun shows en ademen gewoon rock ‘n roll door elke porie van hun uitgepeurde lichamen.

Een van die bands is DEMENTED ARE GO, de pioniers van de psychobilly die zo rond 1982 het genre zo’n beetje uitvonden en al diverse keren de tent hier afbraken. Frontman van het eerste uur, SPARKY is niet minder dan een levende legende met zijn raspende stem en nog steeds vurige podiumpresentatie. Rest van de band is al jaren zo steady as a rock en met cult-klassiekers als ‘Bodies in the Basement’, en ‘Pervy in the Park’ zal ook vanavond de vlam weer in de pan slaan. Verknipte punk-rock met een behoorlijke scheut rock ’n roll; dit is psychobilly ten top!

 

Mar
16
Wed
THE SUPERSUCKERS (USA) + DIKKE DENNIS
Mar 16 @ 8:30 pm – 11:00 pm
THE SUPERSUCKERS (USA) + DIKKE DENNIS

Gekochte tickets blijven geldig **

Ok, hopelijk heeft het virus nu echt het veld geruimd en kunnen we terug naar de Rock ‘n Roll zoals we die kennen. Ze komen toch, de zelfbenoemde Greatest Rock ‘n Roll Band on Earth, The Supersuckers. De band rond superheld Eddy Spaghetti krijgt er maar geen genoeg van en gelukkig maar want The Supersuckers staan nog steeds garant voor een avond zompige Southern Rock, garage en zelfs country. Ouder maar niet kouder, deze helden van de RnR en nu naast The Greatest Rock ‘n Roll Band on Earth ook met recht the Hardest Working Rock ‘n Roll Band on Earth. Kijk maar eens naar dat tourschema… Respect aan de oude garde! Met liefde verwelkomen we deze iconen opnieuw en we gaan gewoon weer een lekkere party machen!

 

Mar
23
Wed
RUSS RANKIN (USA- Good Riddance)
Mar 23 @ 8:30 pm – 10:30 pm
RUSS RANKIN (USA- Good Riddance)

Russell Chapin Rankin (Santa Cruz, 25 mei 1968), beter bekend als Russ Rankin, is vooral bekend als frontman van de punkbands Good Riddance en Only Crime. Op deze tour presenteert Russ Rankin zijn soloplaat Come Together Fall Apart, een maatschappelijk betrokken werk waarin Russ met zijn bekende punkattitude akoestische liedjes brengt over de (vele) missstanden in de wereld. Straight edge to the core.

Apr
3
Sun
WEEDPECKER (PL)
Apr 3 @ 8:30 pm – 11:00 pm
WEEDPECKER (PL)

Muzikaal zitten deze Polen voornamelijk te roeren in de pot stoner/prog/psych-rock en deels is dat instrumentaal ingevuld. De band gooit het echter songtechnisch ook nog over een aardige andere boeg met wat ijle ruimtelijke zangkoortjes. Er is ruimte voor wat meer zalvende psych of spacy interludes met fijne en soms snedige gitaarsolo’s, dromerig genoeg om lekker op weg te zweven. Maar het is ook zo fijn dat deze band dat afwisselt met ruiger (riff-/stoner-)werk. Een beetje stevige (stoner-/prog-)kost mag best.
Headbangend wegdromen! Voor liefhebbers van bands als Elder, Motorpsycho, Monomyth en Pauw.

 

Apr
6
Wed
DŸSE (D) + support
Apr 6 @ 8:30 pm – 11:00 pm
DŸSE (D) + support

Het Duitse avantgarde punk noise duo DŸSE (met umlaut) blies ons meerdere malen van de sokken hier in dB’s, bijvoorbleed als support van Melt Banana. Maar liever zien we deze mannen toch als headliner zodat ze alle ruimte hebben om hun DIY ethos volledig uit te leven en ons mee te nemen in een ziedende maelstrom van virtuoze noisepunk, belachelijke mashups van The Message tot Tina Turners What’s Love Gotta Do With It, odes aan Ice-T en Bodycount, nog meer Duitse humor en vooral veel belachelijk harde en uitmuntend gespeelde muziek. Categorie ‘alles kapot en gekmakende noisepunk’ . In 2017 sloten ze Desertfest Belgium spetterend af met een memorabele show waarin zelfs de stugste stoner volledig voor de bijl ging, kapot, tot het gaatje en de hele shebang. Verukkelijke mayhem van ons favoriete Duitse duo. Bij zijn = meemaken.
DŸSE herrscht!

Apr
9
Sat
*uitgestelde show van 9 oktober 2021* THE SHAVERS vaarwel show
Apr 9 @ 8:30 pm – 11:00 pm
*uitgestelde show van 9 oktober 2021* THE SHAVERS vaarwel show

Bot gebroken, bot gebroken, pootje zeer. Gips er om, daar gaan we weer! NIEUWE DATUM 9 APRIL 2022!!

Zo bezongen the Shavers ironisch de ongemakken en het doorzettingsvermogen van zanger Johannes de Boom in het nummer “Botbreuk”. Nu vallen er bij Johannes inmiddels weinig botten meer te breken maar des te meer kunstgewrichten. Helaas is dit laatste het geval. Kort na een geplande en geslaagde operatie aan de heup (eind juli ’21) heeft Johannes ook een kunstgewricht gebroken in zijn enkel.

Dit brengt helaas dusdanig veel complicaties met zich mee dat de geplande reeks concerten in oktober moeten worden verschoven. Ja verschoven! Want als er iemand denkt dat Johannes hiermee de pijp aan Maarten geeft heeft het mis en zal in het voorjaar van 2022 een zware pijp roken. Dan krijgt u wederom “Het Volle Pond!”

The Shavers schuiven door

 

Bot gebroken, bot gebroken, pootje zeer. Gips er om, daar gaan we weer!

Zo bezongen the Shavers ironisch de ongemakken en het doorzettingsvermogen van zanger Johannes de Boom in het nummer “Botbreuk”. Nu vallen er bij Johannes inmiddels weinig botten meer te breken maar des te meer kunstgewrichten. Helaas is dit laatste het geval. Kort na een geplande en geslaagde operatie aan de heup (eind juli ’21) heeft Johannes ook een kunstgewricht gebroken in zijn enkel.

Dit brengt helaas dusdanig veel complicaties met zich mee dat de geplande reeks concerten in oktober moeten worden verschoven. Ja verschoven! Want als er iemand denkt dat Johannes hiermee de pijp aan Maarten geeft heeft het mis en zal in het voorjaar van 2022 een zware pijp roken. Dan krijgt u wederom “Het Volle Pond!”

The Shavers is misschien wel de meest bijzondere band die ooit de Nederlandse podia besteeg.
Frontman en icoon Johannes de Boom had al twintig keer dood moeten zijn. De onvervangbare gitarist Cock de Jong vertrok in 2011 wel naar de RnR hemel en de band was geschiedenis.
Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en zanger Johannes de Boom en drummer Theo de Jong voelden eind 2018 toch sterke aandrang om er weer tegenaan te gaan.
Een vervangende gitarist kon alleen maar uit Shaversbloed geboren zijn en dus trad Eg de Jong, de 15 jarige zoon van Theo, in de voetsporen van Cock.
Nu anno 2021 heeft corona Johannes geen goed gedaan en laden The Shavers zich voor de allerlaatste keer op voor een serie van drie afscheidsshows
Nog een keer dan! Echt de aller- allerlaatste.
En dat in dB’s, recht in your face! Kom deze legendes aanmoedigen en feestelijk bedanken voor hun unieke bijdrage aan de Nederlandstalige rock ‘n roll.

Apr
14
Thu
MESSER CHUPS (Ru) + Evy & the Assholes
Apr 14 @ 8:00 pm – 11:00 pm
MESSER CHUPS (Ru) + Evy & the Assholes

Oh Yes! Het coolste surftrio ter wereld, het Russische MESSER CHUPS, komt weer terug naar dB’s. Dat wordt weer een treble infused sci-fi surf garage party waarbij stilstaan gaan optie is. Tegen een achtergrond van trashy horror movies demonstreren meestergitarist en componist Oleg Gitarkin, het vertrouwde koppie van bassiste Zombierella (ja!) en drummer Rockin’Eugene hoe surf en rock met snufjes exotica, rockabilly en ska een zaal tot euforische hoogtes kunnen stuwen. Spring is here, better times are coming! Tijd voor een feestje.

Support komt van het Utrechtse garage/surf gezelschap Evy & the Assholes.

 

Apr
24
Sun
PART CHIMP (UK) + Kallaallit Nunaat
Apr 24 @ 8:00 pm – 11:00 pm
PART CHIMP (UK) + Kallaallit Nunaat

Make way! Britain’s self proclaimed loudest band PART CHIMP returns on the scene and you’re invited!

Part Chimp platen en optredens zijn HARD. Oorverdovend, maagwandverterend, neushaarverschroeiend hard. Waar Mogwai – op wiens Rock Action label de Part Chimp platen verschenen – nogal eens de subtiliteit kiest, en rustpunten in het geweld creëert, gooit Part Chimp er gewoon nóg een schep gitaarnoise bovenop. De band wordt vergeleken met Melvins, Jesus Lizard, Cherubs en Lightning Bolt. Maar dan harder natuurlijk…. Aanrader! Check hun laatste plaat Drool en overtuig jezelf dat de masters of noise rock half chimpansee zijn.

 

Support Kalaallit Nunaat is middenin de pandemie ontstaan en is daardoor nog steeds een grotendeels onontdekte parel in de gitaarnoise scene. Dit trio maakte indruk tijdens een van de weinige optredens die mogelijk waren, op de CLub 3voor12/Utrecht. Deze liveshow is echt iets om terug te kijjken om te doorgronden wat een toffe band dit is. Check

May
24
Tue
NEKROMANTIX (USA/DK) + Mindfucks
May 24 @ 7:45 pm – 10:45 pm
NEKROMANTIX (USA/DK) + Mindfucks

Voor Corona stond dit  concert op 19 mei 2020. Nu -hopelijk – VER na Corona, hebben we 24 mei 2022 als datum. Gekochte tickets blijven uiteraard geldig maar vragen om een refund kan ook door een

mail te sturen naar info@dbstudio.nl ovv Nekromantix dan regelen we dat.

 

 

In maart ging het ondanks het schorre stemgeluid van Kim Nekroman al behoorlijk los. Dit keer belooft alleen maar beter te worden. Opnieuw een exclusieve Nederlandse clubshow. Wacht niet te lang met het kopen van je tickets want deze verkoopt zeker heel snel uit.

https://www.youtube.com/watch?v=4PD_SqxMphQ

Jun
25
Sat
THE MIDNIGHT GHOST TRAIN + Sons of Node
Jun 25 @ 8:30 pm – 11:00 pm
THE MIDNIGHT GHOST TRAIN + Sons of Node

Aight, onze buddies van THE MIDNIGHT GHOST TRAIN keren weer terug naar Europa voor een allerlaatste keer. Hierna ga je dit trio niet meer aan het werk zien. Als je ze niet kent weet dan dat TMGT een van de beste stonerrocktrio’s van het afgelopen decennium is. Als je ze wel kent, dan haal je beter snel die tickets voor een show die episch zal zijn. Siked dat ze dB’s hoog op hun lijst van favo venues hebben staan en dus ook absoluut hier willen spelen!

Support komt van Sons of Node, de band die een innige band heeft met The Midnight Ghost Train heeft, al was het maar omdat gitarist Chuy de gitaar van TMGT frontman Steve Moss gekocht heeft. Sons of Node heeft nieuw materiaal, nog steeds straffe stoner met een hard metalen randje. Uit Zeist en omgeving.

Loading