Concerten


Mar
25
Fri
VINYL WILLIAMS (USA) + support
Mar 25 @ 8:30 pm – 11:00 pm
VINYL WILLIAMS (USA) + support

Lionel Williams a.k.a. Vinyl Wiliams is een artiest / muzikant uit Los Angeles die in cultkringen al een behoorlijke following heeft opgebouwd. Met vijf langspelers en een hele rits aan singles lijkt Williams een nieuwe ster aan het firmament van de psychedelische popmuziek.
Met een beetje goede wil zou je hem de Amerikaanse tegenhanger van Jacco Gardner kunnen noemen. Muziek doorspekt met psychedelica, zoete melodieën, en falsetto stemmen gesmeed tot ware popjuweeltjes. Een heerlijk avondje voor de liefhebber van zoetgevooisde pyschedelische pop, of celestial pop zoals meneer Williams zijn muziek zelf graag noemt.
Een Geheimtipp zouden onze Oosterburen zeggen. Voor fans van: Tame Impala, Babe Rainbow, Unknown Mortal Orchestra.

Close your eyes and drift away.

 

Apr
3
Sun
WEEDPECKER (PL)
Apr 3 @ 8:30 pm – 11:00 pm
WEEDPECKER (PL)

Muzikaal zitten deze Polen voornamelijk te roeren in de pot stoner/prog/psych-rock en deels is dat instrumentaal ingevuld. De band gooit het echter songtechnisch ook nog over een aardige andere boeg met wat ijle ruimtelijke zangkoortjes. Er is ruimte voor wat meer zalvende psych of spacy interludes met fijne en soms snedige gitaarsolo’s, dromerig genoeg om lekker op weg te zweven. Maar het is ook zo fijn dat deze band dat afwisselt met ruiger (riff-/stoner-)werk. Een beetje stevige (stoner-/prog-)kost mag best.
Headbangend wegdromen! Voor liefhebbers van bands als Elder, Motorpsycho, Monomyth en Pauw.

 

Loading