Concerten


Jan
29
Sat
*Deze gaat naar 18 juni* THE BOTTOM LINE (UK emo/pop/punk) + Get Jealous
Jan 29 @ 8:30 pm – 11:00 pm
*Deze gaat naar 18 juni* THE BOTTOM LINE (UK emo/pop/punk) + Get Jealous

Too fast, too soon. The Bottom Line komt wel maar niet op 29 januari. Tour is uitgesteld. 18 juni komen de boys hier langs. Tickets blijven geldig.

Hoop doet leven. We hebben het over 29 januari 2022 en over de Zuid-Engelse band The Bottom Line, die je misschien al eerder in Nederland zag als support van Zebrahead en/of Simple Plan.
De goede verstaander weet dan genoeg: keistrakke, energieke en ongecompliceerde poppunk in de traditie van Sum 41, The Starting Line en All Time Low. Gewoon helemaal los gaan! En het is verdorie nog zaterdagavond ook!!

Een van de leukere NL Riot Grrl/Punk bands van het moment is GET JEALOUS. Met de nodige zelfrelativering maakt Get Jealous korte, super catchy en energieke songs gevuld met feminisme, onzekerheid, oogloze katten en frontbitch Lotta’s eindeloze jaloezie. Hun sound is geïnspireerd op de jonge jaren van The Regrettes, gemengd met de ruigere kant van Bleached.

Check de laatste video hier:

*Uitgestelde show van december 2021* KASPAR BAUM release show
Jan 29 @ 8:30 pm – 11:00 pm
*Uitgestelde show van december 2021* KASPAR BAUM release show

*Uitgesteld naar 29 januari. Ticketkopers ontvangen bericht, tickets blijven geldig **

KASPAR BAUM is een Utrechtse band, verrezen uit de as van de pandemie. De band is tijdens de lockdowns geformeerd rond Erny Green (oa. zanger Joy Division Undercover) . In de eigen ‘Vuurland Studio’ nam de band zijn debuutalbum op . Onlangs is de derde single Kid On The Carpet uitgebracht en sinds 10 december is ook het album ‘Vuurland’ te koop in de betere platenzaak, bol.com of gratis te beluisteren op Spotify. Denk bij invloeden aan bands als Arcade Fire, Wilco, Radiohead, The Cure, Editors, Nick Cave, The War on Drugs etc.

KASPAR BAUM=:

Erny Green (Joy Division Undercover, Polgate, The Eternal) – Vocals, Guitar & Keys
Evert Smit (Walker Diver, Sured) – Bass & Synths
Jelmer de Haas (Walker Diver, Five Dollar Shake) – Drums & Percussion
Rempe Kooij (Clean, Mina Caputo, Pole Shift Survival Group, Dave Rave) – Guitar

Relevante links:

Website: https://www.kasparbaum.nl/

Facebook: https://www.facebook.com/Kaspar-Baum-107056891518605 

Instagram: https://www.instagram.com/kasparbaum_…

Twitter: https://twitter.com/KasparBaum_band

Website: https://www.kasparbaum.nl/

Spotify: https://open.spotify.com/artist/54mhfs0RHoYow1XEdnWFZy

Mar
13
Sun
THE DUTCH – Solid Ground Albumpresentatie
Mar 13 @ 4:00 pm – 5:30 pm
THE DUTCH - Solid Ground Albumpresentatie

The Dutch in dB’s

Zondag 13 maart verwelkomen wij The Dutch in dB’s. De band rond zanger en gitarist Hans Croon vergaarde in de tachtiger jaren nationale roem met de radiohit This Is Welfare. Er verschenen drie albums: Working In Los Alamos (1982), This Is Welfare (1983) en Under The Surface (1985). In 2015 pakte The Dutch, in de originele samenstelling, de draad weer op. Wat aanvankelijk bedoeld was als een eenmalig reünie optreden in Paradiso groeide uit tot een heuse comeback die inmiddels een reeks singles en drie nieuwe albums heeft opgeleverd: Four (2016), Werkman (2018) en Enter Sanctuary (2020).

Het zevende album heet Solid Ground en verschijnt op 22 februari 2022. Die datum is niet zomaar gekozen: 22022022 is niet alleen ongetwijfeld een favoriete trouwdatum maar nodigt ook uit tot apocalyptische voorspellingen over het einde van de wereld, de Great Reset of een ander complot dat die dag zijn ontknoping bereikt. Het titelnummer gaat over complottheorieën, post-truth en hondenfluitjes. Solid Ground is ook de single, die op dezelfde dag uitkomt.

Het album bevat 10 nummers, waarvan de ode aan de Groningse kunstenaar Alida Pott in de zomer van 2021 al als single werd uitgebracht, in samenwerking met het Groninger Museum:

 

Het geluid van The Dutch is nog steeds uniek in het Nederlandse muzieklandschap. Het is geworteld in de new wave van de tachtiger jaren, maar is gaandeweg geëvolueerd in een eigenwijs oeuvre. De vier trekken zich weinig aan van de tijdgeest. Piano en (slide)gitaar zijn prominent aanwezig, en de band maakt op de plaat en live gebruik van sample technieken. Het is pop/rock muziek die soms doet denken aan de Gorillaz en andere Britpop bands.
Tekstueel is de tijdgeest juist alom tegenwoordig: net als in This Is Welfare (1983) reflecteren de liedjes anno nu op maatschappelijke en politieke thema’s. Daarnaast laat de band zich inspireren door andere vormen van kunst, zoals in het genoemde Alida Pott en Werkman, de videokunst van Rineke Dijkstra in I Can See A Woman Crying en het foto project Anima van Charlotte Dumas in No Particular Reason.

Solid Ground verschijnt op vinyl, cd en online. Het album zal tijdens het concert in dB’s te koop zijn, met een korting van 20% voor de echte fans.

Meer informatie: https://thedutchband.com/solid-ground

Mar
25
Fri
VINYL WILLIAMS (USA) + support
Mar 25 @ 8:30 pm – 11:00 pm
VINYL WILLIAMS (USA) + support

Lionel Williams a.k.a. Vinyl Wiliams is een artiest / muzikant uit Los Angeles die in cultkringen al een behoorlijke following heeft opgebouwd. Met vijf langspelers en een hele rits aan singles lijkt Williams een nieuwe ster aan het firmament van de psychedelische popmuziek.
Met een beetje goede wil zou je hem de Amerikaanse tegenhanger van Jacco Gardner kunnen noemen. Muziek doorspekt met psychedelica, zoete melodieën, en falsetto stemmen gesmeed tot ware popjuweeltjes. Een heerlijk avondje voor de liefhebber van zoetgevooisde pyschedelische pop, of celestial pop zoals meneer Williams zijn muziek zelf graag noemt.
Een Geheimtipp zouden onze Oosterburen zeggen. Voor fans van: Tame Impala, Babe Rainbow, Unknown Mortal Orchestra.

Close your eyes and drift away.

 

Loading