Concerten


Jan
22
Sat
*Moeten we uitstellen* X-RAIDERS + Two and a Half Girl + Rats & Daggers
Jan 22 @ 8:30 pm – 11:45 pm
*Moeten we uitstellen* X-RAIDERS + Two and a Half Girl + Rats & Daggers

Too soon, ook deze moeten we uitstellen. We gaan op zoek naar een alternatieve datum, tickets blijven geldig.

Ja ook The X-Raiders (voorheen Rectum Raiders) zijn totaal fucked door Corona. Lekker net een nieuw album uit en dan alles plat maar godsakke niet getreurd want ze staan helemaal klaar om jullie volkomen naar de klote te rocken.

De X Raiders komen hun – imiddels dus niet meer zo – nieuwe album in je gezicht rammen!
Deze bom van energie frustratie gevoed door C en het voortschrijden van de jaren hebben ze vertaald in een genadeloos album: Weltschmerz ‘89, wat op 31 januari 2020 uitkwam, de rest moet nog geschiedenis worden. Feit is wel dat The X- Raiders nog steeds staan voor een portie onvervalste heavy metal rock ‘n roll! “The loudest band I’ve ever recorded”, zei producer Attie Bauw (Judas Priest) er over. Ze hebben het album live opgenomen, en met hun buitengewone live-reputatie op festivals als Zwarte Cross en FortaRock kan dit voor deze avond maar één ding betekenen: keihard knallen!

*ONLINE* Live stream JAN SCHELLINK feat. the electric Wok & more
Jan 22 @ 9:00 pm – 10:00 pm
*ONLINE* Live stream JAN SCHELLINK feat. the electric Wok & more

Voorlopig mag er nog niets voor de culturele sector want ja, dat is levensgevaarlijk blijkbaar. Volledig coronaproof schotelen we jullie daarom Utrechts impromuzikant extraordinaire JAN SCHELLINK voor in de live stream. Muzikale en visuele verrassingen gegarandeerd en in ieder geval een muzikale rol voor de elektrische wok. Horen en zien is geloven. Wordt leuk, ook thuis op de bank! Helemaal als je meekijkt in onze nieuwe interactieve omgeving

(de eksperiejens werkt niet op mobiel, gebruik een laptop of desktop computer!)

Jan
29
Sat
*Deze gaat naar 18 juni* THE BOTTOM LINE (UK emo/pop/punk) + Get Jealous
Jan 29 @ 8:30 pm – 11:00 pm
*Deze gaat naar 18 juni* THE BOTTOM LINE (UK emo/pop/punk) + Get Jealous

Too fast, too soon. The Bottom Line komt wel maar niet op 29 januari. Tour is uitgesteld. 18 juni komen de boys hier langs. Tickets blijven geldig.

Hoop doet leven. We hebben het over 29 januari 2022 en over de Zuid-Engelse band The Bottom Line, die je misschien al eerder in Nederland zag als support van Zebrahead en/of Simple Plan.
De goede verstaander weet dan genoeg: keistrakke, energieke en ongecompliceerde poppunk in de traditie van Sum 41, The Starting Line en All Time Low. Gewoon helemaal los gaan! En het is verdorie nog zaterdagavond ook!!

Een van de leukere NL Riot Grrl/Punk bands van het moment is GET JEALOUS. Met de nodige zelfrelativering maakt Get Jealous korte, super catchy en energieke songs gevuld met feminisme, onzekerheid, oogloze katten en frontbitch Lotta’s eindeloze jaloezie. Hun sound is geïnspireerd op de jonge jaren van The Regrettes, gemengd met de ruigere kant van Bleached.

Check de laatste video hier:

*Uitgestelde show van december 2021* KASPAR BAUM release show
Jan 29 @ 8:30 pm – 11:00 pm
*Uitgestelde show van december 2021* KASPAR BAUM release show

*Uitgesteld naar 29 januari. Ticketkopers ontvangen bericht, tickets blijven geldig **

KASPAR BAUM is een Utrechtse band, verrezen uit de as van de pandemie. De band is tijdens de lockdowns geformeerd rond Erny Green (oa. zanger Joy Division Undercover) . In de eigen ‘Vuurland Studio’ nam de band zijn debuutalbum op . Onlangs is de derde single Kid On The Carpet uitgebracht en sinds 10 december is ook het album ‘Vuurland’ te koop in de betere platenzaak, bol.com of gratis te beluisteren op Spotify. Denk bij invloeden aan bands als Arcade Fire, Wilco, Radiohead, The Cure, Editors, Nick Cave, The War on Drugs etc.

KASPAR BAUM=:

Erny Green (Joy Division Undercover, Polgate, The Eternal) – Vocals, Guitar & Keys
Evert Smit (Walker Diver, Sured) – Bass & Synths
Jelmer de Haas (Walker Diver, Five Dollar Shake) – Drums & Percussion
Rempe Kooij (Clean, Mina Caputo, Pole Shift Survival Group, Dave Rave) – Guitar

Relevante links:

Website: https://www.kasparbaum.nl/

Facebook: https://www.facebook.com/Kaspar-Baum-107056891518605 

Instagram: https://www.instagram.com/kasparbaum_…

Twitter: https://twitter.com/KasparBaum_band

Website: https://www.kasparbaum.nl/

Spotify: https://open.spotify.com/artist/54mhfs0RHoYow1XEdnWFZy

Jan
30
Sun
DE KOMIJNEN – ’22 comeback
Jan 30 @ 3:00 pm – 7:00 pm
DE KOMIJNEN - '22 comeback

Na drie jaar Kargadoor, waar we met veel enthousiasme de werfkelder op zijn kop hebben gezet met een keur aan eigenzinnige acts, gaan de Komijnen nu verder in dB’s in het befaamde CAB-gebouw in Utrecht. We hebben een verrassend programma zoals het publiek van de Komijnen gewend is, met bijzondere muzikale acts, absurde voordrachten, comedy, performances en animaties. Een wervelende show voor een nieuwsgierig publiek.

De eerste comeback-editie zal plaatsvinden op zondagmiddag 30 januari van 15:00 – 17:00 uur.
Met het Rotterdamse orgelwonder Harry Merry, Jakob Syskov met hypnotische saxofoonerupties, onderzoeker Diana Wildschut geeft een lezing over haar ouders, natuurlijk onze huisabsurdist Dick Cools en meer!

Feb
5
Sat
Garage Galore w/ BONGLOARD + MAGNETIC SPACEMEN + CLOUDSURFERS
Feb 5 @ 8:00 pm – 11:00 pm
Garage Galore w/ BONGLOARD + MAGNETIC SPACEMEN + CLOUDSURFERS

Gewoon een teringharde avond garage en punk met Bongloard, Magnetic Spacemen en Cloudsurfers. Gaat alleen door als we mogen moshen en crowdsurfen dus niet seated. Daar is het de avond niet naar…

BONGLOARD – Fuzz gitaren, felle bass riffs en beukende drums, het in Utrecht geboren Bongloard is hier om even flink de boel te verbouwen. Met hun harde garage rock is hier nog niet de helft over gezegd. Geïnspireerd door Thee oh Sees en Ty Segall gaan Jannes van Kaam (FFOOSS), Ties Bogers (Ex-Palmsy) en Jan van Asch (Speak Easy) gaat dit trio beuken.

MAGNETIC SPACEMEN – Een frisse garagerockband met een show van jewelste, klaar om de wereld te veroveren! Verwacht een combinatie van opgefokte garage, klamme surfpunk en melodieuze, korrelige rock & roll. Geïnspireerd door bands als The Hives, Ramones, Thee oh sees heeft de band al menig podium bespeeld en gesloopt waaronder o.a. Zwarte Cross Festival!

CLOUDSURFERS – Een gevaarlijk lekkere mix van zonnige surf en stevige punk. Manische gitaarpassages en grungy vocals worden voortgestuwd door een vlammende ritmesectie. Ook deze band legt een ongekende energie aan de dag en combineert het onberekenbare van Pulp Fiction met het zweet van Oh Sees en de garagepop van Together Pangea: that’s a pretty fucking good milkshake!

Kunnen we nou eindelijk weer los?

 

Feb
12
Sat
Techwaus: Joytrip
Feb 12 @ 4:45 pm – 11:00 pm

On the 12th of February Techwaus is throwing a big scaled event: Joytrip!

DB’s is becoming a Techwaus cave for one night. Techwaus is welcoming 120 lucky wausers to enjoy quality music from disco to techno by some talented DJ acts! We can’t wait to see all new faces joining us on this musical journey.

TIME
17:00 – 23:00

DRINKS/FOOD
Roots Rock Kitchen will be serving meals and snacks

LINE-UP
Expect some techwaus residents and new names:

  • Timgee
  • Joeri Gorter
  • Envello
  • Special guest
  • ANDROM

GENRES
Tech House, Disco and Techno

 

Feb
18
Fri
COCAINE PISS (B) + support
Feb 18 @ 8:00 pm – 11:30 pm
COCAINE PISS (B) + support

Nog steeds en voor altijd onze favo Belgische postpunkband COCAINE PISS terug op ons podium!
Schuimbekkend, furieus en altijd veel te kort.
Inmiddels hebben Amelie en kornuiten hun sporen ruimschoots verdiend met optredens op Pukkelpop, Bombay, Eurosonic en zowat elk zaaltje in heel Europa.
In een razende tornado van een half uurtje raast Cocaine Piss door haar repertoire om vervolgens iedereen strak van de adrenaline achter te laten.
Echt heel vet om Cocaine Piss weer onze hut te laten afbreken.
Put your moshing shoes on!

Feb
19
Sat
ZION TRAIN (UK) + Reggae Bomb
Feb 19 @ 8:30 pm – Feb 20 @ 2:00 am
ZION TRAIN (UK) + Reggae Bomb

Het Britse Zion Train is al meer dan twintig jaar een van de grootste namen in de wereld van dub en reggae. Vanaf 1990 maakt het collectief in wisselende samenstelling plaat na plaat met hun kenmerkende reggaegroove en DIY-attitude. Ook op hun eigenste Universal Egg Label staat kwaliteit hoog aangeschreven in de vorm van dub, electronica en dance releases uit alle hoeken van de wereld. In 2017 kwam hun album ‘Live as One Remixed’ uit met bewerkingen van Rob Smith, Digital en Dub Terror, variërend van dubstep tot drum and bass. Na meer dan twintig jaar is Zion Train nog steeds één van de beste live reggae dub acts ter wereld en klinken ze razend actueel.

The real, the only! Met volledige band vanavond.

Na afloop van de band gaan we verder in dezelfde vibe met de enige echte REGGAE BOMB crew, Skank Around, Don Arco, Martial Ard en Soulsista SoulJah voor extended pleasure.
Word Up!

Feb
20
Sun
SIEM REAP (Be) + support
Feb 20 @ 8:30 pm – 11:00 pm
SIEM REAP (Be) + support

SIEM REAP is het soloproject van Gilles Demolder die we kennen als bandlid van Oathbreaker en Wiegedood.
Met Siem Reap verlaat Gilles het harde black metal pad en deelt hij via ingetogen kleine liedjes zijn diepste zieleroerselen. Resultaat is een oeuvre dat zich nog het best laat omschrijven als zwaar aangezette en zeer persoonlijke lo-fi popliedjes en dynamische slowcore in de beste traditie van Rivulets, Spain en Low (om er maar eens wat namen tegenaan te gooien). Het doel van Gilles is om dit project een uitlaatklep te laten zijn voor gedachten, frustraties, het omgaan met masculiniteit, alcoholisme, familie en relaties. De LP Now what? op Isolation records kwam in november vorig jaar uit en is met recht een pareltje te noemen of zoals Colin van Eeckhout van Amen Ra het omschrijft, ‘een mooi document van een complexe geest’.

Live wordt Gilles bijgestaan door Wim Coppers (Wiegedood), Jasper Hollevoet (Sunflower, Ventilateur) en Filip Brans (Dogpeople), een liveband van grote allure en dynamiek.

Feb
25
Fri
KLEINE CRACK & SLAGTER + EKIO + JAE + BON SJEF
Feb 25 @ 8:30 pm – 11:30 pm
KLEINE CRACK & SLAGTER + EKIO + JAE + BON SJEF

Als die pandemie nou maar eens voorbij is..
Tijd voor een vette hiphop party met de ANtwerpse KLEINE CRACK & SLAGTER & supports.

Het werk van de Vlaamse rapper Kleine Crack spreekt behoorlijk tot de verbeelding. Neem alleen al de titels van zijn EPs CRACK SLAGTER VOL. 6 6: MEER BLOED en opvolger VOL. 6 6 6: MEER EVIL. Tja, duidelijk, toch? Zijn vaste producer heet Slagter, en samen maken ze demonische hiphop vol snijdende trapbeats en griezelige teksten.
Hij werkte al eerder samen met Zwangere Guy, Ray Fuego en natuurlijk Faberyayo op wiens label (en dat van Abel hang Youth) Burning Fik Kleine zijn platen uitbrengt.
Fokkin’ dope shit lijpe.
Let’s do this!

 

Feb
26
Sat
*Uitgestelde show van november 2021* Paranoid State release party + Graf + Seein’ Red + Sex Howitsers > Utreg Punx!
Feb 26 @ 8:00 pm – Feb 27 @ 5:00 am
*Uitgestelde show van november 2021* Paranoid State release party + Graf + Seein' Red + Sex Howitsers > Utreg Punx!
  • Uitgestelde show van november 2021. Ticketkopers ontvangen bericht en tickets blijven geldig natuurlijk! *

 

Utreg Punx PARANOID STATE hebben een nieuwe plaat uit. Die gaan ze presenteren met behulp van bevriende bands Graf, Sex Howitsers en Seein’ Red.

Wordt dik. Aanvang 1e band, 16 uur.

Feb
27
Sun
NOVA TWINS (USA) + DJ DNA live set feat. MC EJ Von Lyrik
Feb 27 @ 8:30 pm – 11:00 pm
NOVA TWINS (USA) + DJ DNA live set feat. MC EJ Von Lyrik

Uitgestelde concert van rampjaar 2020.

Tot dan, blijf gezond en houd moed!

 

 

Nova Twins blies ons van de sokken als support voor de afgelopen Prophets of Rage tour.
Ongehinderd door conventies razen bassiste Georgia South en vocaliste Amy Love door een aantal decennia popmuziek van N.E.R.D., The Prodigy, Missy Elliott, Princess Nokia tot aan Rage Against The Machine.
Het resultaat is een ongekend energieke band die rap, punk en rock tot een ultiem dansbaar geheel mixt, de NOVA sound! Voeg daarbij een ultracoole en tegelijkertijd sympathieke podiumuitstraling en laat je onderdompelen in heavy bass riffs en scherpe vocalen.
De dames zijn niet onopgemerkt gebleven en zijn nu het reclame-uithangbord van Dr Martens geworden. Maar dat is slechts een *side note*.
Nu zien in een kleine zaal voor optimale ‘ beleving’. Dit wordt een toffe.

Support zijn we ook blij mee want Utreg Legend DJ DNA heeft een nieuw project waarbij hij met MC EJ Von Lyrik aan zijn zijde een live DJ-set brengt bij wijze van bloemlezing uit zijn omvangrijke oeuvre van UDS tot aan bFake. Git Down!

Mar
1
Tue
THE TELESCOPES (UK – Tapete Records)
Mar 1 @ 8:30 pm – 11:00 pm
THE TELESCOPES (UK - Tapete Records)

THE TELESCOPES werd opgericht in 1987 en stond mede aan de wieg van de bloeiende UK noise en shoegaze scene eind jaren ’80 begin jaren ’90 met platen op het legendarische Creation Records en tijdgenoten als My Bloody Valentine, Loop, Swervedriver, en Spacemen 3, .

Fast forward ruim 30 jaar en The Telescopes zijn nog steeds een band om te gaan zien. De bands laatste, lovend ontvangen, release op Tapete Records ‘Songs of Love and Revolution’ uit 2021 brengt precies de sound waar de band zo bekend om staat, droney en spacey, gierende gitaren en indringende zang op de zo typerende Britse manier.

Deze band en frontman Stephen Lawrie in het bijzonder, was, is en blijft legendarisch. Uitgelezen kans deze vaandeldragers van de UK psych aan het werk te zien.

Mar
4
Fri
*Verplaatst naar 4 maart 2022 * STAKE (BE) + Onmens (BE)
Mar 4 @ 8:30 pm – 11:30 pm
*Verplaatst naar 4 maart 2022 * STAKE (BE) + Onmens (BE)

Nieuwe lockdown, nieuwe ellende. Maar hey! We hebben in vrijdag 4 maart 2022 wel al meteen een nieuwe datum gevonden! Tickets blijven geldig, ticketkopers ontvangen bericht.*

Het verhaal van STAKE leest als een modern rocksprookje.

Lang geleden (2004) begonnen 4 schaamhaarloze snotapen muziek te maken in een klein repetitiekot in Flanders’ Fields. Dat de luide herrie die ze toen maakten onder de naam Steak Number Eight het zo ver zou schoppen, hadden ze nooit kunnen dromen. Van de grootste concertzalen van Nederland en (vooral) België uitverkopen, op de grootste metalfestivals van Europe staan, tot op tournee gaan met bands als Mastodon, The Dillinger Escape Plan, Alice Cooper en Deftones, ze deden het allemaal.

Niemand zag het dan ook aankomen toen de band er in 2018 mee stopte. De bandnaam begon wat verouderd aan te voelen en deed hen te vaak denken aan de overleden broer van frontman Brent. Steak Number Eight sliep in maar de 4 bandleden bleven samen en schoppen onder de naam STAKE meer kont dan ooit.

Eerder deden de bois dB’s aan in een package met die andere topband in het genre, Brutus, en op deze tour komt er ook weer een Belgische band mee waar je trommelvliezen van gaan klapperen, ONMENS, onze fave black ravers. Niet te missen deze avond. Het gaat stuiven!!

 

 

Mar
5
Sat
Ifriqiyya Électrique (Tunesia)+ Yallah Yallah dance party
Mar 5 @ 8:30 pm – 11:45 pm
Ifriqiyya Électrique (Tunesia)+ Yallah Yallah dance party

Ifriqiyya Électrique is een ritualistische dansgroep uit Afrika van de Maghreb tribe. Zelf noemen ze het Adorcist & Post-Industrial Ritual. Africa, Maghreb en ze kwamen al langs op diverse Europese festivals.
Deze avond landt het ritueel in dB’s en reken maar dat het los gaat.
DJ Tommi neemt na afloop zijn Yallah Yallah circus mee dus trek die dansschoenen aan en ga helemaal beserk. Dit wordt een mooie!

Mar
11
Fri
DEMENTED ARE GO
Mar 11 @ 8:30 pm – 11:00 pm
DEMENTED ARE GO

Uitgestelde concert van 13 maart 2020. Als je daarvoor tickets had zijn die nog steeds geldig. Je moet er zelf alleen wel aan denken natuurlijk…

 

Van sommige bands hopen we dat ze forever on the road blijven en forever dB’s op hun tours niet zullen overslaan. De reden is eenvoudig, deze bands stellen nooit teleur met hun shows en ademen gewoon rock ‘n roll door elke porie van hun uitgepeurde lichamen.

Een van die bands is DEMENTED ARE GO, de pioniers van de psychobilly die zo rond 1982 het genre zo’n beetje uitvonden en al diverse keren de tent hier afbraken. Frontman van het eerste uur, SPARKY is niet minder dan een levende legende met zijn raspende stem en nog steeds vurige podiumpresentatie. Rest van de band is al jaren zo steady as a rock en met cult-klassiekers als ‘Bodies in the Basement’, en ‘Pervy in the Park’ zal ook vanavond de vlam weer in de pan slaan. Verknipte punk-rock met een behoorlijke scheut rock ’n roll; dit is psychobilly ten top!

 

Mar
12
Sat
BOB LOG III (The Man The Legend) + Rolando Bruno (Argentina) + Bang Bang Band Girl + DJ’s
Mar 12 @ 8:30 pm – 11:00 pm
BOB LOG III (The Man The Legend) + Rolando Bruno (Argentina) + Bang Bang Band Girl + DJ's

Oh my, oh my: Argentina’s One man Band Cumbia star ROLANDO BRUNO, BOB LOG III & Bang Bang Band Girl op een en dezelfde bill! We kunnen niet wachten!!

Er is maar een Bob Log III, de ultieme One Man Band!

Met zijn helm op en gekleed in een gouden jumpsuit brengt Bob Log supersnelle blues licks terwijl hij zijn kickdrum bedient, en soms twee vrouwen op zijn knieën neemt. Je snapt misschien wel dat dit niet voor tere zieltjes is. En anders snap je het wel als je weet hoe zijn platen heten. De titels ‘Boob Scotch’, ‘Bubble Strut’ en ‘My Shit Is Perfect’ geven vast een idee. Het is luid, vreemd en opwindend hoe extatisch het allemaal klinkt. Zijn gitaar lijkt geglazuurd met een soort subliem en in honing gedompeld geluk.

Je moet wel in een hele slechte bui zijn als je niet wordt vermaakt door de mysterieuze Bob Log III. Zijn muzikale vaardigheden zijn al iets om te aanschouwen. Hij mixt supersnelle blueslicks met goede oude Rock-‘n-Roll en dan heb je ook nog eens dat gekke personage. Wat Bob Log III brengt is niet te omschrijven, dat moet je ervaren.

ROLANDO BRUNO zagen we voor het eerst in de foyer van Utrechts fijnste hostel Strowis en hij blies ons van de sokken met zijn goedgeluimde Cumbia Trash, vintage gitaren en ongeremde performance. Deze megasympathieke Argentijn tovert elk publiek om in een hossende massa waar de goede zin de rest van de avond niet meer uit te slaan is. In zijn muziek bestaan er no rules en no limits. Dikke aanrader!

Opener van deze avond is de Chileense Bang Bang Band Girl die al geruime tijd haar thuisbasis heeft. Een plaat op het fameuze Voodoo Rhythm Records is in de maak en daar kijken we zeer naar uit. One Lady Band!

 

Mar
13
Sun
THE DUTCH – Solid Ground Albumpresentatie
Mar 13 @ 4:00 pm – 5:30 pm
THE DUTCH - Solid Ground Albumpresentatie

The Dutch in dB’s

Zondag 13 maart verwelkomen wij The Dutch in dB’s. De band rond zanger en gitarist Hans Croon vergaarde in de tachtiger jaren nationale roem met de radiohit This Is Welfare. Er verschenen drie albums: Working In Los Alamos (1982), This Is Welfare (1983) en Under The Surface (1985). In 2015 pakte The Dutch, in de originele samenstelling, de draad weer op. Wat aanvankelijk bedoeld was als een eenmalig reünie optreden in Paradiso groeide uit tot een heuse comeback die inmiddels een reeks singles en drie nieuwe albums heeft opgeleverd: Four (2016), Werkman (2018) en Enter Sanctuary (2020).

Het zevende album heet Solid Ground en verschijnt op 22 februari 2022. Die datum is niet zomaar gekozen: 22022022 is niet alleen ongetwijfeld een favoriete trouwdatum maar nodigt ook uit tot apocalyptische voorspellingen over het einde van de wereld, de Great Reset of een ander complot dat die dag zijn ontknoping bereikt. Het titelnummer gaat over complottheorieën, post-truth en hondenfluitjes. Solid Ground is ook de single, die op dezelfde dag uitkomt.

Het album bevat 10 nummers, waarvan de ode aan de Groningse kunstenaar Alida Pott in de zomer van 2021 al als single werd uitgebracht, in samenwerking met het Groninger Museum:

 

Het geluid van The Dutch is nog steeds uniek in het Nederlandse muzieklandschap. Het is geworteld in de new wave van de tachtiger jaren, maar is gaandeweg geëvolueerd in een eigenwijs oeuvre. De vier trekken zich weinig aan van de tijdgeest. Piano en (slide)gitaar zijn prominent aanwezig, en de band maakt op de plaat en live gebruik van sample technieken. Het is pop/rock muziek die soms doet denken aan de Gorillaz en andere Britpop bands.
Tekstueel is de tijdgeest juist alom tegenwoordig: net als in This Is Welfare (1983) reflecteren de liedjes anno nu op maatschappelijke en politieke thema’s. Daarnaast laat de band zich inspireren door andere vormen van kunst, zoals in het genoemde Alida Pott en Werkman, de videokunst van Rineke Dijkstra in I Can See A Woman Crying en het foto project Anima van Charlotte Dumas in No Particular Reason.

Solid Ground verschijnt op vinyl, cd en online. Het album zal tijdens het concert in dB’s te koop zijn, met een korting van 20% voor de echte fans.

Meer informatie: https://thedutchband.com/solid-ground

Mar
16
Wed
THE SUPERSUCKERS (USA) + DIKKE DENNIS
Mar 16 @ 8:30 pm – 11:00 pm
THE SUPERSUCKERS (USA) + DIKKE DENNIS

Gekochte tickets blijven geldig **

Ok, hopelijk heeft het virus nu echt het veld geruimd en kunnen we terug naar de Rock ‘n Roll zoals we die kennen. Ze komen toch, de zelfbenoemde Greatest Rock ‘n Roll Band on Earth, The Supersuckers. De band rond superheld Eddy Spaghetti krijgt er maar geen genoeg van en gelukkig maar want The Supersuckers staan nog steeds garant voor een avond zompige Southern Rock, garage en zelfs country. Ouder maar niet kouder, deze helden van de RnR en nu naast The Greatest Rock ‘n Roll Band on Earth ook met recht the Hardest Working Rock ‘n Roll Band on Earth. Kijk maar eens naar dat tourschema… Respect aan de oude garde! Met liefde verwelkomen we deze iconen opnieuw en we gaan gewoon weer een lekkere party machen!

 

Mar
18
Fri
PENE CORRIDA
Mar 18 @ 8:30 pm – 11:30 pm
PENE CORRIDA

Pene Corrida! Dit olijke zestal is bij uitstek dé feestband voor liefhebbers van gitaargeweld. Zij weten als geen ander popliedjes om te toveren tot knallende metal songs. Deze bandieten jatten tracks van bijvoorbeeld Adele, Bruno Mars, Miley Cyrus en Abba. Vervolgens worden de songs vertimmerd tot feestelijke headbangers. Satisfaction gegarandeerd!

Het zestal vergaarde veel bekendheid met hun cover en videoclip van Adele (‘Hello’) en Anders Nilsen (‘Salsa Tequila’). Radio 3FM, 538, Dumpert, het Jeugdjournaal (JA!) en vele andere zijn slachtoffer geworden van de Pene Corrida. Tijd voor een feestje!

 

Mar
23
Wed
RUSS RANKIN (USA- Good Riddance)
Mar 23 @ 8:30 pm – 10:30 pm
RUSS RANKIN (USA- Good Riddance)

Russell Chapin Rankin (Santa Cruz, 25 mei 1968), beter bekend als Russ Rankin, is vooral bekend als frontman van de punkbands Good Riddance en Only Crime. Op deze tour presenteert Russ Rankin zijn soloplaat Come Together Fall Apart, een maatschappelijk betrokken werk waarin Russ met zijn bekende punkattitude akoestische liedjes brengt over de (vele) missstanden in de wereld. Straight edge to the core.

Mar
25
Fri
VINYL WILLIAMS (USA) + support
Mar 25 @ 8:30 pm – 11:00 pm
VINYL WILLIAMS (USA) + support

Lionel Williams a.k.a. Vinyl Wiliams is een artiest / muzikant uit Los Angeles die in cultkringen al een behoorlijke following heeft opgebouwd. Met vijf langspelers en een hele rits aan singles lijkt Williams een nieuwe ster aan het firmament van de psychedelische popmuziek.
Met een beetje goede wil zou je hem de Amerikaanse tegenhanger van Jacco Gardner kunnen noemen. Muziek doorspekt met psychedelica, zoete melodieën, en falsetto stemmen gesmeed tot ware popjuweeltjes. Een heerlijk avondje voor de liefhebber van zoetgevooisde pyschedelische pop, of celestial pop zoals meneer Williams zijn muziek zelf graag noemt.
Een Geheimtipp zouden onze Oosterburen zeggen. Voor fans van: Tame Impala, Babe Rainbow, Unknown Mortal Orchestra.

Close your eyes and drift away.

 

Mar
27
Sun
THE TOASTERS + more tba
Mar 27 @ 3:30 pm – 7:30 pm
THE TOASTERS + more tba

YES, this is Rock Steady Ska Party On. A little festival at dB’s featuring ska legends THE TOASTERS & more bands to be announced.

Apr
3
Sun
WEEDPECKER (PL)
Apr 3 @ 8:30 pm – 11:00 pm
WEEDPECKER (PL)

Muzikaal zitten deze Polen voornamelijk te roeren in de pot stoner/prog/psych-rock en deels is dat instrumentaal ingevuld. De band gooit het echter songtechnisch ook nog over een aardige andere boeg met wat ijle ruimtelijke zangkoortjes. Er is ruimte voor wat meer zalvende psych of spacy interludes met fijne en soms snedige gitaarsolo’s, dromerig genoeg om lekker op weg te zweven. Maar het is ook zo fijn dat deze band dat afwisselt met ruiger (riff-/stoner-)werk. Een beetje stevige (stoner-/prog-)kost mag best.
Headbangend wegdromen! Voor liefhebbers van bands als Elder, Motorpsycho, Monomyth en Pauw.

 

Apr
4
Mon
DOLCH (D – Van Records) + support
Apr 4 @ 8:30 pm – 11:00 pm
DOLCH (D - Van Records) + support

Het enigmatische gezelschap DOLCH timmert al geruime tijd aan de weg met hun duistere black metal. Hun nieuwste release ‘Nacht’ is – hoe kan het ook anders – ook weer uit op het illustere Van Records.
Opnieuw pakt de band je bij de strot met hun donkere, atmosferische black metal. Een ritueel op een maandagavond. De ideale manier om je week te beginnen.

Apr
6
Wed
DŸSE (D) + support
Apr 6 @ 8:30 pm – 11:00 pm
DŸSE (D) + support

Het Duitse avantgarde punk noise duo DŸSE (met umlaut) blies ons meerdere malen van de sokken hier in dB’s, bijvoorbleed als support van Melt Banana. Maar liever zien we deze mannen toch als headliner zodat ze alle ruimte hebben om hun DIY ethos volledig uit te leven en ons mee te nemen in een ziedende maelstrom van virtuoze noisepunk, belachelijke mashups van The Message tot Tina Turners What’s Love Gotta Do With It, odes aan Ice-T en Bodycount, nog meer Duitse humor en vooral veel belachelijk harde en uitmuntend gespeelde muziek. Categorie ‘alles kapot en gekmakende noisepunk’ . In 2017 sloten ze Desertfest Belgium spetterend af met een memorabele show waarin zelfs de stugste stoner volledig voor de bijl ging, kapot, tot het gaatje en de hele shebang. Verukkelijke mayhem van ons favoriete Duitse duo. Bij zijn = meemaken.
DŸSE herrscht!

Apr
9
Sat
*uitgestelde show van 9 oktober 2021* THE SHAVERS vaarwel show
Apr 9 @ 8:30 pm – 11:00 pm
*uitgestelde show van 9 oktober 2021* THE SHAVERS vaarwel show

Bot gebroken, bot gebroken, pootje zeer. Gips er om, daar gaan we weer! NIEUWE DATUM 9 APRIL 2022!!

Zo bezongen the Shavers ironisch de ongemakken en het doorzettingsvermogen van zanger Johannes de Boom in het nummer “Botbreuk”. Nu vallen er bij Johannes inmiddels weinig botten meer te breken maar des te meer kunstgewrichten. Helaas is dit laatste het geval. Kort na een geplande en geslaagde operatie aan de heup (eind juli ’21) heeft Johannes ook een kunstgewricht gebroken in zijn enkel.

Dit brengt helaas dusdanig veel complicaties met zich mee dat de geplande reeks concerten in oktober moeten worden verschoven. Ja verschoven! Want als er iemand denkt dat Johannes hiermee de pijp aan Maarten geeft heeft het mis en zal in het voorjaar van 2022 een zware pijp roken. Dan krijgt u wederom “Het Volle Pond!”

The Shavers schuiven door

 

Bot gebroken, bot gebroken, pootje zeer. Gips er om, daar gaan we weer!

Zo bezongen the Shavers ironisch de ongemakken en het doorzettingsvermogen van zanger Johannes de Boom in het nummer “Botbreuk”. Nu vallen er bij Johannes inmiddels weinig botten meer te breken maar des te meer kunstgewrichten. Helaas is dit laatste het geval. Kort na een geplande en geslaagde operatie aan de heup (eind juli ’21) heeft Johannes ook een kunstgewricht gebroken in zijn enkel.

Dit brengt helaas dusdanig veel complicaties met zich mee dat de geplande reeks concerten in oktober moeten worden verschoven. Ja verschoven! Want als er iemand denkt dat Johannes hiermee de pijp aan Maarten geeft heeft het mis en zal in het voorjaar van 2022 een zware pijp roken. Dan krijgt u wederom “Het Volle Pond!”

The Shavers is misschien wel de meest bijzondere band die ooit de Nederlandse podia besteeg.
Frontman en icoon Johannes de Boom had al twintig keer dood moeten zijn. De onvervangbare gitarist Cock de Jong vertrok in 2011 wel naar de RnR hemel en de band was geschiedenis.
Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en zanger Johannes de Boom en drummer Theo de Jong voelden eind 2018 toch sterke aandrang om er weer tegenaan te gaan.
Een vervangende gitarist kon alleen maar uit Shaversbloed geboren zijn en dus trad Eg de Jong, de 15 jarige zoon van Theo, in de voetsporen van Cock.
Nu anno 2021 heeft corona Johannes geen goed gedaan en laden The Shavers zich voor de allerlaatste keer op voor een serie van drie afscheidsshows
Nog een keer dan! Echt de aller- allerlaatste.
En dat in dB’s, recht in your face! Kom deze legendes aanmoedigen en feestelijk bedanken voor hun unieke bijdrage aan de Nederlandstalige rock ‘n roll.

Apr
14
Thu
MESSER CHUPS (Ru) + Evy & the Assholes
Apr 14 @ 8:00 pm – 11:00 pm
MESSER CHUPS (Ru) + Evy & the Assholes

Oh Yes! Het coolste surftrio ter wereld, het Russische MESSER CHUPS, komt weer terug naar dB’s. Dat wordt weer een treble infused sci-fi surf garage party waarbij stilstaan gaan optie is. Tegen een achtergrond van trashy horror movies demonstreren meestergitarist en componist Oleg Gitarkin, het vertrouwde koppie van bassiste Zombierella (ja!) en drummer Rockin’Eugene hoe surf en rock met snufjes exotica, rockabilly en ska een zaal tot euforische hoogtes kunnen stuwen. Spring is here, better times are coming! Tijd voor een feestje.

Support komt van het Utrechtse garage/surf gezelschap Evy & the Assholes.

 

Apr
24
Sun
PART CHIMP (UK) + Kallaallit Nunaat
Apr 24 @ 8:00 pm – 11:00 pm
PART CHIMP (UK) + Kallaallit Nunaat

Make way! Britain’s self proclaimed loudest band PART CHIMP returns on the scene and you’re invited!

Part Chimp platen en optredens zijn HARD. Oorverdovend, maagwandverterend, neushaarverschroeiend hard. Waar Mogwai – op wiens Rock Action label de Part Chimp platen verschenen – nogal eens de subtiliteit kiest, en rustpunten in het geweld creëert, gooit Part Chimp er gewoon nóg een schep gitaarnoise bovenop. De band wordt vergeleken met Melvins, Jesus Lizard, Cherubs en Lightning Bolt. Maar dan harder natuurlijk…. Aanrader! Check hun laatste plaat Drool en overtuig jezelf dat de masters of noise rock half chimpansee zijn.

 

Support Kalaallit Nunaat is middenin de pandemie ontstaan en is daardoor nog steeds een grotendeels onontdekte parel in de gitaarnoise scene. Dit trio maakte indruk tijdens een van de weinige optredens die mogelijk waren, op de CLub 3voor12/Utrecht. Deze liveshow is echt iets om terug te kijjken om te doorgronden wat een toffe band dit is. Check

May
10
Tue
THE QUEERS (USA)
May 10 @ 8:30 pm – May 11 @ 12:00 am
THE QUEERS (USA)

PUNK ROCK IST ncicht TOT. En godzijdank komen THE QUEERS hun afgelaste optreden van vorige zomer keurig netjes inhalen.

En daar zijn we blij mee want THE QUEERS (est. 1981) zijn nog altijd een van de vaandeldragers van de old skool punkrock.

Snelle, melodische poppunksongs die het beste van The Ramones en The Beach Boys in zich verenigen. Wel ouder maar niet kouder, en ongetwijfeld chagrijnig aan het begin en blij aan het eind. Het blijft wel punk natuurlijk, dus een beetje woede hoort erbij om dat vervolgens te kanaliseren in een knallend optreden. Let’s Go Have Some GOOD FUN!

 

 

May
24
Tue
NEKROMANTIX (USA/DK) + Mindfucks
May 24 @ 7:45 pm – 10:45 pm
NEKROMANTIX (USA/DK) + Mindfucks

Voor Corona stond dit  concert op 19 mei 2020. Nu -hopelijk – VER na Corona, hebben we 24 mei 2022 als datum. Gekochte tickets blijven uiteraard geldig maar vragen om een refund kan ook door een

mail te sturen naar info@dbstudio.nl ovv Nekromantix dan regelen we dat.

 

 

In maart ging het ondanks het schorre stemgeluid van Kim Nekroman al behoorlijk los. Dit keer belooft alleen maar beter te worden. Opnieuw een exclusieve Nederlandse clubshow. Wacht niet te lang met het kopen van je tickets want deze verkoopt zeker heel snel uit.

https://www.youtube.com/watch?v=4PD_SqxMphQ

May
26
Thu
GUITAR WOLF (Japan)
May 26 @ 8:30 pm – 11:00 pm
GUITAR WOLF (Japan)

GUITAR WOLF from JAPAN ROCKT als een GEISHA op TNT. EXPLOSIVE!!

Een krankzinnige kruisbestuiving van garage rock, ’77 punk, rockabilly en noise rock. Als The Ramones en The Oblivians gezamenlijk hun lusten bestieren in een Japanse achterbuurt, zou dit hun opgefokte liefdesbaby zijn. De Japanse rockers van Guitar Wolf schieten de hele wereld over met hun ‘jet rock ‘n roll’. Legendarische band, tegenwoordig op Third Man Records.

 

 

Jun
9
Thu
URBAN VOODOO MACHINE (UK)
Jun 9 @ 8:30 pm – 11:00 pm
URBAN VOODOO MACHINE (UK)

** Ook dit concert is uiteindelijk – een heel eind in de tijd- verplaatst en wel naar 9 juni 2022. Gekochte tickets blijven geldig maar een refund kan ook door te mailen naar info@dbstudio.nl ovv Urban Voodoo Machine.

Het 9 koppige(!) The Urban Voodoo Machine doet muzikaal denken aan een ontsnapt circusgezelschap en draagt dat ook nog eens uit in zijn outfits en podium performance (er zit onder andere een groen mannetje achter het drumstel). Misschien staat je gezicht het eerste kwartier op standje “What the heck?”, maar niet veel later heeft de “Voodoo” je toch echt in zijn macht. De groep heeft in zijn thuisstad Londen een clubnight die standaard uitverkoopt en heeft wereldwijd getourd. De band speelt een mix van gipsy, blues, mariachi en rock ‘n roll. Met hun slingerende zeeliederen, liederlijke moordballades, verwarde tango’s en in whisky geweekte zigeunerstompjes, denken sommigen dat ze uit dezelfde stal hengsten komen als Tom Waits en Nick Cave; anderen wijzen de branie van The Clash en The Pogues. (Met die tweede zijn ze ook op tour geweest) Nu is het bonte gezelschap na een eerder legendarisch optreden in 2013 opnieuw in dB’s beland om de boel weer eens flink op zijn kop te zetten! Ben jij klaar voor de “Urban Voodoo Rock ’n Roll machine”?

De avond wordt geopend door het Utrechtse Lazarus Revival, het Utrechtse ‘quintet de rêve’ met bangers van songs en een arsenaal aan instrumenten. Als decor al een prachtige invulling van de avond, om maar niet te reppen over de liveshow. Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar. Anti-bont, maar pro-haar. Energierijk, maar laag in uitstoot van koolstof. Beat, gypsy, folk en blues. Schuif em dr in!

Jun
25
Sat
THE MIDNIGHT GHOST TRAIN + Sons of Node
Jun 25 @ 8:30 pm – 11:00 pm
THE MIDNIGHT GHOST TRAIN + Sons of Node

Aight, onze buddies van THE MIDNIGHT GHOST TRAIN keren weer terug naar Europa voor een allerlaatste keer. Hierna ga je dit trio niet meer aan het werk zien. Als je ze niet kent weet dan dat TMGT een van de beste stonerrocktrio’s van het afgelopen decennium is. Als je ze wel kent, dan haal je beter snel die tickets voor een show die episch zal zijn. Siked dat ze dB’s hoog op hun lijst van favo venues hebben staan en dus ook absoluut hier willen spelen!

Support komt van Sons of Node, de band die een innige band heeft met The Midnight Ghost Train heeft, al was het maar omdat gitarist Chuy de gitaar van TMGT frontman Steve Moss gekocht heeft. Sons of Node heeft nieuw materiaal, nog steeds straffe stoner met een hard metalen randje. Uit Zeist en omgeving.

Jul
5
Tue
STIFF RICHARDS (Aus) + support
Jul 5 @ 8:30 pm – 11:00 pm
STIFF RICHARDS (Aus) + support

STIFF RICHARDS uit Australië is een band wiens naam al enige tijd rond gonst bij de rechtgeaarde liefhebber van ongezouten punkrock.

Na de platen Stiff Richards en Dig werd hun laatste plaat State of Mind breder opgemerkt (Melbourne is ook ver weg van hier),  en lovend ontvangen. Denk aan het beste van vroege Cosmic Psychos en alle andere essentiële Aussie punkrock bands. En Ac/DC. Maar dan in punkrock verpakking. Aanrader. Wordt hard.

 

Jul
26
Tue
STRUNG OUT (USA – Fat Wreck) + ANTILLECTUAL
Jul 26 @ 8:30 pm – 11:00 pm
STRUNG OUT (USA - Fat Wreck) + ANTILLECTUAL

Strung Out werd in 1989 opgericht in Simi Valley, Californië en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de toonaangevende bands in het West Coast Punk Rock genre. Hun shows kenmerken zich door de mix van razendsnelle punkrock en krachtige metalgitaren. Nog steeds goed voor een feestje en uiteraard op het punkrock label bij uitstek, Fat Wreck.
Support komt van ANTILLECTUAL. Antillectual uit Nijmegen mixt melodieuze energie met een sociaal-kritische boodschap. Met een unieke combinatie van gejatte riffs en geleende songtitels zijn ze wereldwijd de vaandeldragers voor de Europese punkrock

Sep
5
Mon
SARAH SHOOK & THE DISARMERS (USA-Bloodshot Records)
Sep 5 @ 8:30 pm – 10:30 pm
SARAH SHOOK & THE DISARMERS (USA-Bloodshot Records)

NEE! De With Any Luck Tour van Sarah Shook & the Disarmers gaat niet door in 2021. Nieuwe datum is 5 september 2022. Het is niet anders… tickets van 2021 blijven uiteraard geldig. Refund vragen kan ook door te mailen naar info@dbstudio.nl ovv Sarah Shook.

Nu al door de band omgedoopt tot de With Any Luck tour, en wij hopen van ganser harte mee dat het kwartje begin september inderdaad de goede kant is opgevallen want met deze hardcore country willen wij wel een maandagavondje doorzakken.

Veel gezonder dan Christiane F. ziet Sarah Shook er niet uit. En haar leven is nauwelijks minder schokkend. Dat valt wel op te maken uit de liedjes van Sarah Shook & the Disarmers. Ze heeft alles gedaan wat haar moeder haar heeft verboden, ze zakt in de whisky om haar zorgen te vergeten, beleeft te veel nutteloze one night stands maar schrijft er gelukkig wel prachtig doorleefde liedjes over. Deze rasartieste en haar voortreffelijke band doen eindelijk Nederland aan en gaan dB’s deze maandagavond veranderen in een waarachtige honkey tonk. Aanrader!
Op het kwaliteitslabel Bloodshot Records!

 

Oct
21
Fri
* Nieuwe datum* Bad Cop Bad Cop (USA – Fat Wreck Chords) + MARCH
Oct 21 @ 8:00 pm – 11:00 pm
* Nieuwe datum* Bad Cop Bad Cop (USA - Fat Wreck Chords) + MARCH

NIEUWE DATUM! 21 oktober 2022. GEKOCHTE TICKETS BLIJVEN GELDIG.

MARCH confirmed as support!

* Ook de dames van Bad Cop Bad Cop kunnen hun tour niet verder rondbreien met alle afzeggingen. We gaan het concert verplaatsen naar het najaar. Gekochte tickets blijven geldig. Stay healthy *

Bad Cop / Bad Cop is een all riot grrrll punkband uit Los Angeles. De band wordt al een tijdje gekoesterd in betere punkkringen en speelde al vele mooie headline shows en minstens evenzovele mooie supportshows voor onder andere Frank Turner, Bad Religion en NOFX en maakte meerdere keren deel uit van de giga-line up van de Vans Warped tours. Nog even en Bad Cop / Bad Cop is een hele grote naam. Nu nog echt in your face in de dB’s!

Loading