Nieuws

Muziekles

In 2021 breiden we uit! Sinds eind juni 2021 is het mogelijk om in dB’s muziekles te volgen van twaalf vaste docenten! In samenwerking met muziekschool Backstage verzorgen we lessen voor leerlingen van 7 tot 70 jaar, op elk niveau, of je nou amateur of professional bent. Lees hieronder meer over de mogelijkheden.

Over Backstage
Backstage geeft al meer dan 20 jaar les in pop- en rockmuziek. Met een groot aanbod lessen van 12 enthousiaste docenten, nu ook in Utrecht! De broedplaats voor singer-songwriters en rappers heeft een methodiek ontwikkeld voor bandcoaching en er wordt jonge muzikanten de gelegenheid gegeven om uit te proberen hoe het is om in een band te spelen. Met hun uitgebreide netwerk laten zij talenten kennismaken met de wereld van de muziekindustrie. 

Klik hier om een proefles aan te vragen

Zangles

Veel mensen zingen, op de fiets, in de auto, onder de douche… Maar zingen voor anderen is een ander verhaal. Daar kunnen onze docenten je heel goed mee helpen. Ben je al een succes volle zanger of zangeres? Wij zetten de puntjes op de i voor je!

Lees meer over zangles

Singer Songwriter

Veel singer/songwriters, die hun opleiding hebben gehad bij Backstage, hebben hun weg gevonden naar Codarts, HBA en andere vervolgopleidingen en naar de podia. Dit komt omdat we meerdere lesmodules hebben gekoppeld aan deze opl

Lees meer over Singer-songwriter

Gitaarles (elektrisch)

Je kunt les krijgen in alle stijlen, waar een elektrische gitaar een rol speelt. Van pop tot dead metal, funk, blues. Alleen jazz doen we niet, daar zijn andere scholen voor…

Lees meer over Gitaarles (elektrisch)

Gitaarles (akoestisch)

Je kunt heel veel muziekstijlen spelen met de akoestische gitaar. Pop en Rocksongs, country, blues, maar ook klassieke muziek.

Lees meer over Gitaarles (akoestisch)

Drummen

Wil je graag drum leren spelen? Wij hebben enthousiaste en professionele docenten klaarstaan om jou de ritmes te leren van je favoriete muziek. Noten, beats, fills, roffels, techniek en nummer opbouw alles komt aanbod wanneer je er klaar voor bent.

Lees meer over Drumles

Toetsen

Toetsen is een breed begrip in de pop en rock wereld. Het kan piano zijn, syntheziser, een combi van die twee in bijvoorbeeld een Nord of een vintage instrument zoals een Fender Rodes of een Hammond organ (The Wolf) Je kunt les krijgen in alle stijlen waar een toetseninstrument een rol speelt. Van pop, funk, blues tot rock. Alleen jazz doen we niet, daar zijn andere scholen voor. En muziektheorie? Alleen als je er echt iets mee wil doen!

Lees meer over Toetsen

Basles

Bij basgitaarles leer je eerst de basis tonen te spelen die overeenkomen met de powerchords van de gitaar. Daarmee kun je eigenlijk al in een beginnersbandje spelen. Je leert tabulatuur lezen en je gaat je eerste fills spelen. Er horen ook wat drumlessen bij zodat je weet wat een drummer doet in een nummer. In principe speel je mee met de kickdrum.

Lees meer over Basles

Bandcoaching

Bij Backstage delen we bandjes in naar leeftijd en naar genre. Er zijn bandjes voor leerlingen van 10 tot 13 jaar, leerlingen van 14 tot 18 jaar en voor volwassenen. De lessen worden gegeven door docenten, die bij Backstage zijn opgeleid en zelf actief zijn als pop of rockmuzikant. Er worden in het eerste jaar vijf coversongs ingestudeerd.

Lees meer over bandcoaching

Rappen

Rap is een afkorting van Rhythm And Poetry en is een van de vier pijlers van de HipHop. Vanuit de wilde begintijd van de HipHop is het nu een Art geworden. Als je een lekkere stem hebt met wat agressie en een goed gevoel voor timing, dan kun je een heel eind komen. Maar als je verder wilt, dan heb je echt een coach nodig. En waar kan dat beter dan in de Db’s environment.

Lees meer over Rappen

Productie

Het is natuurlijk een heel breed onderwerp: Hoe neem je op met Garageband, Logic, Sonar(gratis), of Protools en Ableton? Wat doe je met Pluggins zoals de Slate bundle? Welke microfoons kun je gebruiken en hoe stel je ze op? Je kunt praktijklessen volgen in onze studio door zelf microfoons te plaatsen en een popband of een singer songwriter op te nemen.

Kortom, er zijn bij ons genoeg mogelijkheden om je binnen te loodsen in de wereld van de producer. Omdat er zoveel verschillende onderwerpen zijn kun je met een strippenkaart naar behoefte je lessen zelf samenstellen.
Lees meer over productie

Studio

Muziekschool Backstage heeft ook een opname-productie studio, geschikt om opnames te maken met vocalisten en/of hele bands.

Lees meer over studio

Banjo

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen, dit bijzondere instrument. Misschien bent u al een tijd fan van bluegrass? De bluegrass banjo, ook wel een 5-snarige banjo genoemd is nu deel van het pakket instrumenten waar les in wordt gegeven bij Muziekschool Backstage Utrecht. Altijd al die gave bluegrass klassiekers willen spelen op de banjo? Of juist pop/rock nummers vertaald naar de banjo? Vraag dan nu een proefles aan. We hebben een extra banjo klaar staan zodat u bij de proefles kunt aanvoelen hoe het is om banjo te spelen.

Lees meer over banjo

Akoestische en elektrische gitaarles voor kids

Dit is een leuke cursus voor kinderen van 8 tot 12 of scholieren van 12 tot 14 jaar.

Je leert in een groep van vier de basis van het gitaarspelen en daarnaast maken we uitstapjes naar basgitaar, drummen, piano en zang.
Zo maak je kennis met de instrumenten voor bijvoorbeeld een band of singer-songwriters. Vanuit deze cursus is er altijd een overstap mogelijk naar een van deze instrumenten

Lees meer over gitaarles junior

Docenten

Tarieven

Contact

Voor meer informatie of contact kun je terecht bij Backstage:

Email
info@muziekschoolbackstage.nl

Telefoonnummers
(030) 69 58 251
(06) 294 873 91
(06) 513 202 94

Schrijf je nu in voor muziekles

Kijk ook eens op deze pagina’s