» DBS oefenen
ennl

do


08 dec
« ga terug
do08 dec

SIMON JOYNER (USA) + The Avonden + Robby de Selby

20.30 uur / € 8 Tickets

Simon Joyner had, met de juiste ondersteuning, een Hele Grote Mijnheer kunnen worden. Maar de muzikale slangenkuil is onverbiddelijk, en vandaag doet zijn naam enkel bij de meest fervente liefhebbers een belletje rinkelen. Onterecht!

Ooit speelde de legendarische Britse radiomaker John Peel één van Joyners platen volledig – van begin tot eind – in zijn programma, wat hij nog maar één keer eerder had gedaan. In de vroege jaren negentig nam Beck Joyner op in een Top 10-lijstje met persoonlijke helden, in het invloedrijke Rolling Stone Magazine. Conor Oberst van Bright Eyes wijst al jaren naar Joyner als grootste inspiratiebron, en Gillian Welch noemt ‘m haar favoriete poëet.

Maar terwijl zijn volgelingen Grote Namen zijn geworden, neemt Joyner genoegen met een leven als familieman met een gewone dagtaak. Een kans – zo noemt hij het zelf – om het échte leven in zijn songs te bezingen. Joyner brengt al twintig jaar platen uit en levert nooit minder dan topkwaliteit af. Zijn meest recente ‘Grass Branch Bone’ dateert van 2015, en is een zeer intieme, donkere plaat in de geest van Bob Dylans ‘John Wesley Harding’, Gene Clarks ‘White Light’, David Blue’s ‘Stories’, Jerry Jeff Walkers ‘Five Years Gone’, Townes Van Zandts ‘Our Mother the Mountain’ en Leonard Cohens ‘Recent Songs’.

In de woorden van Kindamuzik: ‘In de vocalen hoor je duidelijk de koelte van Lou Reed, het duistere van Leonard Cohen en het troosteloze van Townes van Zandt. ‘No one sings in my dreams’, weerklinkt het bijvoorbeeld in de slepende en dromerige ballad ‘In My Drinking Dream’. Op dat soort momenten snijden de woorden als scherpe messen door de ziel van de luisteraar.’

Simon Joyner staat vanavond solo op de planken, mét akoestische gitaar en vers geslepen messenset. Kom vanavond een parel van een songwriter uit de vergetelheid vissen!

Maar dat is nog niet alles want de avond wordt helemaal lekker met THE AVONDEN & ons aller Robby de Selby, sologitarist bij I am Oak en zonder I Am Oak een geluidsterrorist van het meer serieuze soort.

The Avonden – Drummer van twee van Neerlands meest onderschatte bands HOSPITAL BOMBERS & SPILT MILK, Marc van der Holst, smeed onder het Anglo-Reviaanse pesudoniem The Avonden lustige poppareltjes. Fraai was nooit zo mooi.

0001141208_10

Simon Joyner

The Avonden

Nieuwsbrief


Contact

dB's
CAB Rondom 100
3534 BE Utrecht
info@dbstudio.nl
030-2938209