» DBS oefenen
ennl

vr


28 okt
« ga terug
vr28 okt

SELECTOR DUB NARCOTIC (USA) + SCOTT & CHARLENE’S WEDDING (AU)

20.30 uur / € 10 Tickets

OMG, wat een double bill. All time hero CALVIN JOHNSON (Beat Happening/K-records) komt opnieuw naar Utrecht & de slackiest & catchiest band of OZ, Scott & Charlene’s Wedding staat ook op het programma.

Te beginnen met de meester Calvin Johnson die dit keer onder zijn alter ego DUB NARCOTIC SOUND SYSTEM / SELECTOR DUB NARCOTIC naar Utrecht komt. Kunnen we een heel epistel over schrijven maar laten we het er kort en goed op houden dat Calvin Johnson en zijn aka DUB NARCOTIC SOUND SYSTEM al jaren en jaren garant staat voor de spannendste popmuziek van het moment. Van lofi indie pop tot punk (ken je BEAT HAPPENING wel eigenlijk? ), en van vette dub funk naar rare afro disco. Calvin Johnson is sowieso een garantie voor een avond muziek waarbij je uit je comfort zone meegesleept wordt in een tomeloze en eclectische liefde voor muziek. Enfin, toch weer te veel gezegd. Kom maar FUCK SHIT UP!

De andere band op de double bill is vanwege de sluipende pop power (je weet wel, nummers die je niet uit je hoofd krijgt) al geruime tijd een stille favoriet, nml. SCOTT & CHARLENE’S WEDDING. En nee, dit is geen huwelijksfeestje maar de naam van een indie slack post grunge band van de bovenste plank. Don’t Bother Me is de nieuwe ‘hitsingle’ van deze Australische indierockgroep, die er als altijd in slaagt om tegelijkertijd verveeld en scherp te klinken.

Het viertal sleurt je down under met ontiegelijk lome maar o zo aanstekelijke indie en RnR riffs die zo’n beetje het beste van de afgelopen 4 decennia beslaan met referenties naar collegesound van Pavement, maar ook de briljante eenvoud van The Velvet Underground. Nieuwe plaat ‘Mid Thirties Single Scene’ is op  9 september uit op het Engelse Fire Records.

9d8c68d1

Selector Dub Narcotic

Scott & Charlene's Wedding

Nieuwsbrief


Contact

dB's
CAB Rondom 100
3534 BE Utrecht
info@dbstudio.nl
030-2938209