» DBS oefenen
ennl

za


23 nov
« ga terug
za23 nov

ProgMayhem Festival

19.00 / € 8.00 Tickets

“Na een succesvolle eerste editie in 2012 is er ProgMayhem II, met

The Aurora Project

Alerion

Armed Cloud

Schizoid Lloyd

ProgMayhem II staat voor kwaliteit in progressive rock & metal, wat mede blijkt uit de steun van Progwereld, Progmotion, iO Pages Magazine, Freia Music en DPRP. Heavy of snelle riffs en dreunende double-bass, of juist subtiele composities onder de noemer less is more, mannelijke of vrouwelijke vocalen, gevarieerde arrangementen, symfonische invloeden en meeslepende melodieën. Voor iedereen die niet van doorsnee muziek houdt, maar die kiest voor de gevarieerde composities waar progmuziek om bekend staat is er iets te beleven. Headliner is The Aurora Project, op tour in support van hun derde album “Selling the Agression”, een tour waar binnenkort een live DVD van uitkomt. Kaarten zijn 8 euro via de voorverkoop en te verkrijgen via www.ProgMayhem.nl.

The Aurora Project: Progressieve rock/metal uit Katwijk. De band speelde op grote progfestivals in Europa en tourde o.a. met Vanden Plas, Riverside, Threshold en Pain of Salvation. Met de release van hun nieuwe en 3e album SELLING THE AGGRESSION bereikt de band een nieuw muzikaal hoogtepunt: 15 jaar van muzikale vriendschap komt samen in dit album en dat is te horen!

Alerion Alerion speelt progressive metal with female vocals en komt uit Utrecht. Zomer 2013 werd de mainstage van Willems Wondere Weiland Festival bestormd en momenteel werkt Alerion hard aan de opnamen van hun debuut album. In 2011 is het Alerion nummer ‘Turn of Fate’ verschenen op het compilatie album ‘Melody and Malice’ van Femme Metal Records met verder o.a. Lacuna Coil, Arch Enemy, Edenbridge, In This Moment, Amberian Dawn en Kittie.

Armed Cloud Armed Cloud wordt gekenmerkt door een sterke mix van zware riffs, groovende drums en krachtige vocalen met sfeervolle toetsen erbovenop. Daarbij worden invloeden van muziekstijlen als symfo, prog, metal, hard rock en pop gehaald. De band droeg twee nummers aan voor de Dutch Exposure prog-LP die in december 2012 verscheen.

Schizoid Lloyd Schizoid Lloyd werd alom beschouwd als een van de ontdekkingen en hoogtepunten tijdens het drie daagse festival ‘Progpower Europe’ (2011). “Een beklemmend en hemelbestormend vacuüm van ruim veertig jaar progressieve rock dat besluit om feestend ten onder te moeten gaan, is het startpunt van waaruit Schizoid Lloyd zijn creatieve escapades over het luisterende oor uitstort.” – Rogier Waters

Nieuwsbrief


Contact

dB's
CAB Rondom 100
3534 BE Utrecht
info@dbstudio.nl
030-2938209