» DBS oefenen
ennl

za


17 sep
« ga terug
za17 sep

LOST BEAR Release Party

20.30 uur / € Tickets

En een feest zal het worden want, hou je vast, naast natuurlijk een exclusief optreden van de verloren feestbeer van deze avond staan de volgende bands op de planken:

Cora Kemperman & de Schuurmachines – immer en altijd al de godinnen van de perfecte popsong die er soms wel en soms niet helemaal uitkomt. Ja, dat heb je met liedjes.

Kanipchen Fit – New York Friesland waar LUL en Solbacken nog nadreunen in het collectieve geheugen van de beter geinformeerde popliefhebber is er al geruime tijd Kanpichen Fit. Niet over lullen, meemaken is het devies.

The Avonden – Drummer van twee van  Neerlands meest onderschatte bands HOSPITAL BOMBERS & SPILT MILK, Marc van der Holst, smeed onder het Anglo-Reviaanse pesudoniem The Avonden lustige poppareltjes. Fraai was nooit zo mooi.

En last maar niet least laat Utrechts popicoon Johan Gijsen ons na afloop van de optredens meegenieten van zijn onkreukbare muzieksmaak en Limburgse levenslust.

Kortom, een niet te missen episode in de Utrechtse muziekgeschiedenis! Bij zijn.

LB_2016_web

LOST BEAR

Belofte van 2009, belofte van 2010… De beloftes werden nooit waargemaakt en Lost Bear belandde in een existentiële crisis. Nu, na een paar jaar met een 4-track cassetterecorder te zijn opgesloten in een oude medicijnbunker, komen ze terug met de dubbel-LP Inside The Dragon. In 30 liedjes op twee plakken blauw vinyl bewijst Lost Bear waarom ze de vaandeldragers van de neo-indie zijn. Ambities en verplichtingen maakten plaats voor vrijblijvendheid, spontaniteit en plezier. Op het podium worden de catchy popnummers, psychedelische geluidsexperimenten, kleine folkliedjes en ellenlange jams van de plaat vertaald naar een retestrakke, dikke powerpop show.
Klinkt als: Guided By Voices, This Heat, Big Star

Kanipchen Fit

Friese zanger/gitarist ontmoet New Yorkse dichteres/kunstenares en samen gaan ze noisy avant-gardistische blues en protestmuziek maken. Klinkt als net iets te sprookjesachtig om waar te zijn ja, maar toch is dat de realiteit waarin Empee Holwerda en Gloria Holwerda-Williams zich sinds 2004 begeven. Musiceren doen ze samen onder de naam Kanipchen-Fit, op de laatste plaat Unfit For These Times Forever ook met drummer Frank Sloos (van The Treble Spankers).
Klinkt als: Solbakken, Pussy Poets, Shellac

Cora Kemperman & de Schuurmachines

Het illustere Utrechtse damesmuzikantengezelschap Cora Kemperman & de Schuurmachines? Hele fijne, lekker rafelige indiepop, geweldige podiumuitstraling, gegarandeerde lach op je gezicht, melodieën die je de volgende ochtend niet uit je hoofd krijgt terwijl je brood in de toaster zit… Nou ja, dat soort dingen.
Klinkt als: Girlpool, Butterglory, Courtney Barnett

The Avonden

The Avonden is Marc van der Holst, bekend van Hospital Bombers en onbekend van Spilt Milk. Ontdaan van drumstokken en dode dichters verkondigt hij nu liederen die als een wonder tot hem zijn gekomen. Zijn onlangs verschenen album Nachtschade is een ware parel vol openbaringen over ogenschijnlijk normale zaken als bramen jam en uiterst grote bestek-sets. Het wonderlijkst van alles is misschien nog wel dat dit alles onthutsend ontroerend en ontwapenend is.

Nieuwsbrief


Contact

dB's
CAB Rondom 100
3534 BE Utrecht
info@dbstudio.nl
030-2938209