» DBS oefenen
ennl

za


12 dec
« ga terug
za12 dec

LEFT OF THE DIAL FESTIVAL

16 uur / € 10 Tickets

Left Of The Dial
De Nederlandse gitaar-underground is springlevend! Dat bewijst wel het programma van Left of the Dial, waarin zowel oudgedienden als jonge honden zich verenigen in een gedeelde liefde voor Het Betere Gitaargeweld Dat De Melodie Niet Schuwt. Mochten zij een gezamenlijke platenkast hebben, dan zouden Big Star, The Replacements, Guided By Voices, Pavement en Dinosaur Jr daar niet in ontbreken. Zes bands krijg je voor je kiezen:

The Light Brigade
The Light Brigade (Tilburg/Utrecht) begon ooit als solo-project van zanger/gitarist/songschrijver Gerton Govers (ex-Mitch), maar werd al snel een band. Sinds de oprichting in 2003 heeft de band verschillende samenstellingen gehad, maar de laatste vier jaar opereert de band in dezelfde bezetting. Het eerste wapenfeit van die bezetting is het derde album Celebrate Confusion dat op 25 oktober uitkomt op BlackDeath records. The Light Brigade stond dit jaar op voor de tweede keer op Incubate.

Wounded Kite
Het Amsterdamse trio Wounded Kite bracht z’n eerste e.p. uit in 1995. Van die beztting is alleen zanger/gitarist Koen Aarssen nog over. Sindsdien bracht de band –in wisselende bezttingen- nog drie e.p’s uit en recentelijk verscheen de 10” A Slow Cab Won’t Take You Any Further. De nonchalante, maar altijd indringende liedjes zullen met name fans van Pavement en Guided By Voices niet onberoerd laten.

Electric Tears
Niels de Wit mag je met recht een veteraan noemen. Hij begon begin jaren ’80 in punkbands als Gepopel, speelde voorts in De Kift, Johan, The Hungry I, Zachte G Harde P, The Uncontrollable Urgh.. en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Momenteel houdt hij zich vooral bezig met Electric Tears (Hoorn). En dat is goed nieuws: opererend op het snijvlak van powerpop en punk, heeft de band met Dazzling Highs, Crushing Lows (Excelsior) een van de fijnste platen van dit jaar afgeleverd.

Monokuro
Monokuro uit Amsterdam bestaat sinds 2013. Het viertal wisselt hoekige noise te combineren met gloedvolle melodieen. Denk aan Throwing Muses, Pixies en Sonic Youth. Vorig jaar nam de band een eerste demo op. Hun merchandise bestaat uit zeep. Zeep? Ja, zeep. Dus koop een lekker stuk Monokuro zeep ! Met een download code voor de muziek, by the way.

The Capsones
Als je het nu over jonge honden hebt… Deze Utrechtse puppy’s bijten voordat ze blaffen. De leden ontmoetten elkaar op de Nederlandse Pop Academie. Ze delen een voorliefde voor brutale rock & roll (denk aan The Libertines en The Strokes) en zetten dat live kracht bij met een performance waar je “Tering!” tegen zegt.
Feel Alright!

Pondertone

Tien jaar na de release van het derde album ‘Snake & Apacolips’ komt Pondertone met het langverwachte nieuwe album ‘From Now On. ‘Snake & Apacolips’ werd door Kindamuzik benoemd als “Nederlands meesterwerk”en Pondertone werd door wijlen Live XS uitgeroepen tot “een van de leukste bands van Nederland.”

Pondertone is een Utrechtse formatie waarvan frontman en kunstenaar Patrick Tersteeg al bijna twintig jaar de spil is. Sinds 2003 bracht de band vier eclectische albums uit, die zich muzikaal gezien begeven in het brede spectrum tussen eigenzinnige singer-songwriters als John Cale, Tom Waits en de noisy gitaarpop van bands als Pavement en Sparklehorse. Net als voorgaande albums is ‘From Now On’ (November 2015) een co-productie van Patrick, Tom Swart (Blaudzun) en Roel Jorna (Gasoline Brothers).

12184272_1096769627001494_2730554411257699572_o

Pondertone

THE LIGHT BRIGADE

WOunded Kite

Electric Tears

Monokuro

The Capsones

Nieuwsbrief


Contact

dB's
CAB Rondom 100
3534 BE Utrecht
info@dbstudio.nl
030-2938209