» DBS oefenen
ennl

zo


28 aug
« ga terug
zo28 aug

GUN OUTFIT (USA) + REIGER

15.30 uur / € 8 Tickets

Op zoek naar het perfect popliedje met een goede hook dat blijft nazingen in je hoofd? Check GUN OUTFIT!

https://www.facebook.com/gunoutfit Gun Outfit is afkomstig uit het knusse Olympia, al jaren een van de belangrijkste Amerikaanse springbronnen van alternatieve rock, met de riot grrrl beweging en het gevierde indielabel K-Records (Calvin!) als wapenfeiten. De band rondom Dylan Sharp en Carrie Keith hebben wortels in de hardcore, maar schrijven tegenwoordig noisy liedjes in een dromerig, impressionistisch jasje.

In een ander tijdperk zou Gun Outfit perfect passen in de stal van K-Records, die met bands als Beat Happening en The Microphones furore maakte in de jaren tachtig. Maar met het oog op het heden noemen we Kurt Vile, Woods, en Beach Fossils als referentie, en ok, vooruit doen we Mazzy Star & Sonic Youth er ook nog bij als referenties.

Hele fijne band! Ook volgens Pitchfork http://pitchfork.com/reviews/albums/20980-dream-all-over/

Opener van deze zoetgevooisde indiepopmiddag komt van Reiger. Wat? Ja Reiger. Je kent het niet maar als we wat namen dropppen dan weet je dat het goed zit. Reiger is namelijk de gloednieuwe band van meestergitarist Mathijs Peters (Gasoline Brothers) die nog wat liedjes op de plank had liggen. Spaarpot ondersteboven en opnemen maar.
Reiger EP#1 is inmiddels uit.
Live krijgt hij hulp van een stel rasmuzikanten met ervaringen opgedaan in oa Drive Like Maria, Johan en Knalland.

PRIMEUR dus!

Gun-Outfit

GUN OUTFIT

Nieuwsbrief


Contact

dB's
CAB Rondom 100
3534 BE Utrecht
info@dbstudio.nl
030-2938209