» DBS oefenen
ennl

vr


22 apr
« ga terug
vr22 apr

Counter Jib invites KAMCHATKA (Swe)

20.30 uur / € 10 Tickets

Een Counter Jib invites avond om U tegen te zeggen want het Zweedse powerrocktrio KAMCHATKA betreedt deze avond de planken.

KAMCHATKA is een Zweeds powertrio dat sterk is beïnvloed door de geimproviseerde blues rock uit de late jaren zestig en zeventig. De bandnaam is ontleend aan het vulkanische Russische schiereiland Kamtsjatka.

Al vijf platen lang maakt KAMCHATKA goede sier met zogenaamde jamrock. De band bestaat uit getalenteerde muzikanten die op smaakvolle wijze invloeden uit blues, hardrock en psychedelica samensmelten tot pekkende songs. Op plaat klinken die songs compact en groovy maar op het podium willen ze nog wel eens een eigen leven gaan leiden. En dat is zacht uitgedrukt want niet voor niets mag de band zich tot de top van het jamrock genre rekenen. Het individueel talent, improvisatievermogen en de onderlinge chemie maakt iedere show weer anders.

Het vierde album ‘Bury Your Roots’ (2012) zette de band internationaal op de kaart maar met het in 2015 verschenen ‘The Search Goes On’ heeft het trio zich overtroffen. Op dit meesterwerk stijgt de band tot grote hoogten en het album wordt internationaal dan ook bedolven onder de lovende recensies. Dat is deels te danken aan producer Per Wiberg (bekend als toetsenist van bands als Opeth, Spiritual Beggars, Candlemass, King Hobo, en Clutch) die de baspartijen inspeelde en vast tot de band is toegetreden.

DSC0114

Nieuwsbrief


Contact

dB's
CAB Rondom 100
3534 BE Utrecht
info@dbstudio.nl
030-2938209