» DBS oefenen
ennl

za


18 apr
« ga terug
za18 apr

ConstiVal

20u / €gratis Tickets

Altijd al een festivalletje willen organiseren? Ik wel. Omdat het kan! Komt daarom allen op Zaterdag 18 April 2015 naar dB’s Utrecht voor het ConstiVal (aanvang 20:00).

http://https://www.facebook.com/events/1553731134866565/

 

 

flyer_facebook (1)

Kutschurft

Het is de avond van 14 November 1999, midden in de donkerbruine dagen voor kerst. De nacht valt vroeg over Utrecht. Een gure oostenwind huilt door de straten en rammelt aan ramen en luiken. Op de zwaar beveiligde speciale afdeling van de psychiatrische observatie kliniek Pieter Baan Centrum aan de Gansstraat begaat men door een aftreksom van factoren een kostbare vergissing. In een vlaag van verstandsverbijstering wordt besloten twee van Nederlands gevaarlijkste en meest gewetenloze zedendelinquenten die nacht in één cel onder te brengen. Een beslissing die verregaande consequenties zal hebben voor de metalscene, de algemene goede smaak en de nationale veiligheid. Dr. Zmegma (nr. 25600-99) en Dr. Schurvt (nr. 92701-79) blijken elkaar bijzonder goed te liggen en smeden die donkere stormachtige nacht boze plannen voor het absolute kwaad; de oprichting van de meest mensonterende, smakeloze en eetlust bedervende band van het Nederlandse taalgebied; Kutschurft! Na de collectieve zelfmoord van de band in 2007 is Kutschurft in 2011 uit de dood opgestaan. Nog altijd ongrijpbaar voor de politie en de inlichtingendiensten zal Kutschurft op 18 April 2015 het ConstiVal afsluiten. U bent gewaarschuwd….

Life’s Electric

Life’s Electric is een rockband met een verslaving aan rauwe energie. Als ware kinderen van de jaren 90 laten zij zich inspireren door acts als Soundgarden, Alice in Chains en de Foo Fighters. Met een voorliefde voor het zwaardere gitaarwerk en toegankelijk songstructuren geeft Life’s Electric een moderne twist aan het oude Grunge geluid. Sinds de oprichting van de band in 2010 speelde Life’s Electric talloze clubshows in toonaangevende poppodia als 013 Tilburg, poppodium Nieuwe NOR Heerlen en Bibelot Dordrecht. Ook stond de band op festivals als Bevrijdingsfestival Limburg en Kempenerpop. In 2012 bracht Life’s Electric zijn debuut album “Trust Me I’m A Doctor” uit, waarvoor de samenwerking met Jonas Filtenborg, die onder andere bekend is van BEEF!, en meervoudig Grammy winnend master technicus Brad Blackwood werd aangegaan. Met een verlangen naar meer diepgang, intensiteit en heftigheid is Life’s Electric in oktober 2014 begonnen met de opnames van een nieuwe EP ‘’Catalyst’’. Welke is gereleased in december 2014. ‘’ Diepgang: Check. Intensiteit: Check. Heftigheid: Check ‘’ (3voor12)

YeahBabyYeah

Bij een 2-persoonsband verwacht je garagerock of laptop electronica. Maar YeahBabyYeah komt met een vol bandgeluid dat de gruizige poppy hardrock van Queens of the Stone Age samenperst met de ruwe sound van grungelegende The Melvins in korte catchy rocksongs. Op andere momenten duikt de band meer in postrock en psychadelica sferen. Zonder laptops trekken ze hun geluidsmuur op met ouderwetse drums, gitaren, buizenversterkers en een lading effectpedalen. De band haalt zijn mosterd overal vandaan: 60’s beat en psychadelica, 70’s hardrock, 80’s alternative, 90’s grunge en postrock, en de 00’s no nonsense mix houding. De meeste mensen geloven pas als ze de band live zien dat dit geluid echt maar door twee personen voortgebracht wordt. De eerste studio opnames uit februari 2013 laten de band zo rauw en ongepolijst horen zoals de band ook live speelt.

Grafjammer

Grafjammer werd in 2007 ter eigen vermaak opgericht door Jorre & Harry. In Harry’s Oerknal studio werden een zestal nummers opgenomen voor de ‘Svart Metael’ demo. Deze werden vervolgens zonder veel ceremonie op Myspace gezet om daar verder te verstoffen. In 2012 ontstond het idee om van Grafjammer een werkende band te maken. Jelle en Jurgen kwamen erbij op bas & drums. In deze bezetting werd op Walpurgisnacht 2012 in Wijk bij Duurstede de ‘Smeerenburgh’ 7” opgenomen en uitgebracht op 250 exemplaren. Op 2 november 2012 trad de band voor het eerst op in Db’s in Utrecht. Gedurende 2013 en 2014 werden nog een handvol optredens gedaan. Begin 2014 versterkte gitarist Janus de bezetting. Eind 2014 besloot Harry te sGrafjammer toppen met Grafjammer en verliet de band. Hij werd vervangen door Jeroen. Momenteel beraadt Grafjammer zich om de zaken wat serieuzer aan te gaan pakken. Er is nieuw materiaal geschreven en op 7 maart 2015 zal de band Studio Moskou betrekken om de nieuwe EP ‘Koud Gemaakt’ op te nemen.

Nieuwsbrief


Contact

dB's
CAB Rondom 100
3534 BE Utrecht
info@dbstudio.nl
030-2938209