» DBS oefenen
ennl

za


25 jun
« ga terug
za25 jun

Clash of the Titans: finale @ De Helling

20:00 / €6 Tickets

Hét moment waar maanden naar toe geleefd is: de finale! Een band wint vanavond Clash of the Titans 2016!

Django Boegheim
https://www.facebook.com/djangosingersongwriter
Jonge singer-songwriter oorspronkelijk uit Middelburg, maar inmiddels woonachtig in Utrecht. Django vertaalt zijn verhalen en lessen uit het dagelijkse leven in rustige maar pakkende nummers. Ze gaan vaak over de liefde en vrijheid van de wil. Met zijn zachte maar karakteristieke stem stopt hij zijn hart en ziel met passie in ingetogen songs.

Edison Effect
http://www.EdisonEffect.nl/
Edison Effect is een indie-synthpop band uit Utrecht. Geïnspireerd door bands als The Naked and Famous en Depeche Mode bregne zij een dynamische muur van geluid. De vijfkoppige band combineert overstuurde gitaren en grootse live drums met rauwe synthesizers en analoge drumcomputers.

Filthy Felons
https://www.facebook.com/FiltyFelons
Filthy Felons is een punkrock – stonerrock formatie uit Utrecht. Een combinatie van strakke drums en bas, snoeiharde riffs en clean vocals met (soms) een venijnig randje. Denk aan Feed the Rhino, Frank Carter, Everytime I Die met wat Queens of the stone Age.
Ambities zijn hoog, evenals de energie en het volume. Een bak wel georganiseerde herrie. De energie van ”that kid that robbed a candy store and got away with it”.
Instrumenteel ingezette agressie wordt aangemoedigd in de vorm van meeschreeuwen, headbangen of gewoon ouderwets moshen (al dan niet met de nodige crowdsurfers).
Bijzijn = meemaken is het devies van deze goedgemutste testosteronbom van een band.
We’re brothers ‘till the sherrif shows up!

Bart Hanswijk
www.facebook.com/barthanswijk
Een heftig kloppend muzikantenhart gaat schuil achter de ietwat timide ogende Bart Hanswijk. Een hart dat altijd meegroovet op de strakke jazz/fusionsounds van zijn band. De bassist, die bezig is met zijn opleiding jazz/lichte muziek, laat op zijn eerste debuutalbum ‘reflection’ zijn onmetelijke liefde voor eindeloze grooves horen en weet daar feilloos herkenbare, poppy melodieën overheen te creëren. Het lijkt terug te grijpen op het album ‘Earfood’ van Roy Hargrove, de eerste jazzplaat die Bart in zijn jeugd te horen kreeg. Tussen de regels door hoor je zelfs, in alle bescheidenheid, invloeden van de virtuozen van Snarky Puppy

Ziggy Splynt
https://www.facebook.com/ziggysplynt/
Ziggy Splynt is een Alternative rockband. Gefascineerd door rauwheid, harmonie en energie heeft dit trio een eigen stijl ontwikkeld. Ze zorgen met de unieke stem van de frontman, boven op de donkere sound van de gitaren, voor een bombastisch geluid. Met zware riffs en melodieuze klanken zorgt Ziggy Splynt voor een intense show.

Finalist van vorig jaar Jorn ten Ham speelt tijdens het jury overleg.

 

Clash finale

Nieuwsbrief


Contact

dB's
CAB Rondom 100
3534 BE Utrecht
info@dbstudio.nl
030-2938209