» DBS oefenen
ennl

za


19 nov
« ga terug
za19 nov

Boppin’ the Rock presents T-99 + WALTER BROES & THE MERCENARIES

21 uur / € 10 vvk / 12 e deur Tickets

They’re back! Een van Nederlands leukste roots rockabilly bands T-99 heeft een nieuwe plaat en gaat weer live spelen.

En ja, daar zijn we blij mee natuurlijk want dit trio is niet de minste. T-99 trad wereldwijd 600 keer op, deelde het podium met Chuck Berry, Dr. John, Los Lobos en Little Feat, maakte een plaat met Dave Gonzales van The Paladins en wordt gezien als de grondlegger van de alternatieve rootsrock.

Het Amsterdamse drietal zanger/gitarist Mischa, zanger/drummer Martin en contrabassist Donné wist uit te groeien tot één van de meest opvallende en invloedrijke bands ter wereld. Maar ja… dat wisten ze in het buitenland, niet in Nederland. Buiten onze landsgrenzen is T-99 dé band die de rootsmuziek een opdonder gaf, door een stevige injectie rock. En surf. En blues. En jazz, country, folk, bluegrass, rock & roll, punk, soul en Oost-Europese muziek. Kortom: bastaardmuziek van het zuiverste soort, ideaal voor de films van Coen Brothers en Tarantino of als soundtrack in traditionele barbierszaken. De vier albums die in de periode 1999 – 2007 verschenen zijn uniek en staan volledig op zichzelf. Ongepolijst, sfeerrijk, en dwars van muzikale scheidslijnen. Op 3 november verschijnt hun nieuwste BEDLAM.

Maak de mannen mee in een kleine zaal en raak (nogmaals) overtuigd! En JOEPIE DE POEPIE want we hebben de mooiste support denkbaar. WALTER BROES & THE MERCENARIES.

Walter Broes, de godfather van de Belgische rootsmuziek, is terug. Vier jaar na The Seatsniffers lost hij Movin’ Up, eigen songs met het beste wat de americana-scene te bieden heeft  – de drive van The Cramps, de border town vibe van Los Lobos, de blues van Louis Jordan en de twang van Dwight Yoakam.

Noem hem de enige Belgische gitarist-songwriter die in Texas, Californië, Arizona en New Mexico in de armen werd gesloten als the real thing.

Noem hem de man die zijn volk zijn haar leerde kammen.

Noem hem David Lynch met een Fender Telecaster.

Zolang je hem maar niet retro noemt.

Release van de eerste plaat van dit rootsrocktrio extraordinaire MOVIN UP staat gepland op 28 oktober op ROOTZ RUMBLE records.

 

T-99-Press-2015-lowres-v1

T-99

Walter Broes & the Mercenaries

Nieuwsbrief


Contact

dB's
CAB Rondom 100
3534 BE Utrecht
info@dbstudio.nl
030-2938209